Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Αναλυτές Audio για όλους από την AudioControl.

Αναλυτές Audio για όλους από την AudioControl.
2020/10/08, [δ.τ.]

Γνωστή, περισσότερο, για τους επεξεργαστές AV και τους ενισχυτές της, η AudioControl διαθέτει και μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά από φορητούς αναλυτές ήχου που διευκολύνουν τον απαιτητικό χρήση και τον επαγγελματία να κάνει σωστή διάγνωση προβλημάτων και σωστές εγκαταστάσεις. Τώρα, είναι διαθέσιμοι και στην ελληνική αγορά.
Στην σειρά περιλαμβάνονται δύο ειδικά μικρόφωνα μέτρησης με θύρα USB, τα οποία είναι σχεδιασμένα για χρήση με συσκευές που τρέχουν iOS (από iPhone 5, iPad Mini 2, iPad Air και iPod Touch 5th gen και μεταγενέστερα), με κωδικούς SA-4100ι και SA-4140i SPL καθώς επίσης και μια περισσότερο “pro” λύση, η οποία βασίζεται στον αναλυτή DM RTA της εταιρίας, ο οποίος λειτουργεί τόσο σε πλατφόρμα Max όσο και σε PC.
Σε ,ότι αφορά τα μικρόφωνα, αυτά συνδέονται στις συσκευές της Apple μέσω της θύρας Lightning και βασίζονται στην ειδική εφαρμογή Mobile Tools της AudioControl για να παρέχουν μια σειρά από μετρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Real Time Analysis, Ανάλυση FFT, καθώς επίσης και μετρήσεις SPL. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο μικροφώνων, έγκειται στην μεγαλύτερη κάψα του SA-4140i SPL, η οποία μειώνει τις περιθλάσεις και προσφέρει πιο επίπεδη απόκριση συχνότητας σε σχέση με το SA-4100i, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι το 4140i διαθέτει αναλογική έξοδο για δρομολόγηση σημάτων προς το υπό αξιολόγηση σύστημα αλλά και δυνατότητα φόρτισης της συσκευής στην οποία συνδέεται.
Για τους περισσότερο απαιτητικούς, η AucioControl προσφέρει το κιτ DM-RTA Pro. Το μπλε χρώματος hard case περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για να πραγματοποιήσει κανείς μετρήσεις όχι μόνο ακουστικών αλλά και ηλεκτρικών μεγεθών. Η βάση του συστήματος είναι ο αναλυτής DT-RTA της εταιρίας, ο οποίος περιλαμβάνει single ended και balanced εισόδους και εξόδους καθώς επίσης και είσοδο μικροφώνου. Ο αναλυτής μπορεί να πραγματοποιήσει ακουστικές και ηλεκτρικές μετρήσεις και να χρησιμοποιηθεί ως παλμογράφος (απεικονίζει δηλαδή σήματα στο πεδίο του χρόνου). Υποστηρίζεται από την ειδική εφαρμογή (η οποία κατεβαίνει δωρεάν από τον δικτυακό τόπο της εταιρίας). Εκτός από το βασικό όργανο, το κιτ περιλαμβάνει μικρόφωνο, τα απαραίτητα καλώδια, καθώς και ένα ειδικό interface για σύνδεση, μέσω Bluetooth, με τηλέφωνο και tablet.

info: Audiodesigner, τηλ.: 2310-329.232, https://www.audiodesigner.gr/, https://www.audiocontrol.com/