Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


XR: Νέα σειρά συσκευών από την Cyrus Audio.

XR: Νέα σειρά συσκευών από την Cyrus Audio.
2020/12/01, [δ.τ.]

Η Cyrus Audio ανακοίνωσε την σειρά XR, μια νέα σειρά συσκευών η οποία περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές, έναν προενισχυτή, δύο CD player και, όπως θα περίμενε κανείς, ένα εξωτερικό τροφοδοτικό.
Η εταιρία αναφέρει ότι ο σχεδιασμός της σειράς XR έγινε με στόχο την αγορά υψηλών απαιτήσεων και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον χαμηλό θόρυβο και την υψηλή ποιότητα κατασκευής όπου “οι επιλογές των εξαρτημάτων έγιναν χωρίς περιορισμούς κόστους”, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου. Η νέα σειρά έχει, επίσης, νέα αισθητική και φινίρισμα, χωρίς να εγκαταλείπει την λογική του σασί “μισού πλάτους”. Το νέο χρώμα ονομάζεται “Phantom Black” και χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην συγκεκριμένη σειρά συσκευών, ενώ νέο είναι και το user interface με διακόπτες αφής των οποίων η ενεργοποίηση συνοδεύεται από αντίστοιχη ηχητική επιβεβαίωση. Ο χρήστης έχει, επίσης, στην διάθεσή του μια νέα υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD και το σχετικό περιστροφικό encoder που επιτρέπει την πλοήγηση στις δυνατότητες της κάθε συσκευής.
Οι δύο ενισχυτές έχουν κωδικούς i7-XR και i9-XR, αποδίδουν 2x52W και 2x91W αντιστοίχως, διαθέτουν τέσσερις αναλογικές και πέντε ψηφιακές εισόδους, έξοδο line και προενισχυτή καθώς και διπλά σετ ακροδεκτών για την σύνδεση των ηχείων. Ο προενισχυτής της σειράς, Pre-XR, έχει βελτιωμένο τροφοδοτικό (σε σχέση με τον παλαιότερο προενισχυτή της εταιρίας), διαθέτει ενσωματωμένο DAC (32/768) καθώς επίσης και προενισχυτή phono.
Όσοι διαθέτουν συλλογές από CD, θα βρουν στη σειρά XR δύο πηγές, το πλήρες player CDi-XR και το τρανσπόρτ CDt-XR, αμφότερα με δύο μικροεπεξεργαστές, έναν για τον έλεγχο της συσκευής και ένα για τον χειρισμό των ψηφιακών σημάτων.
Εννοείται, τέλος, ότι από τη νέα σειρά δεν θα μπορούσε να λείπει το εξωτερικό τροφοδοτικό, με κωδικό PSU-XR, καθώς η Cyrus είναι από τους πρώτους διδάξαντες αυτής της προσέγγισης (από την εποχή του Cyrus II). Το νέο τροφοδοτικό είναι ελεγχόμενο από μικροεπεξεργαστή, μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι τρεις συσκευές της εταιρίας και προσαρμόζεται αυτόματα στις απαιτήσεις του συστήματος στο οποίο συνδέεται.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, https://www.cyrusaudio.com/