Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Dual: Επιθετική πολιτική για το 2020.

Dual: Επιθετική πολιτική για το 2020.
2020/02/11, [δ.τ.]

Μετά από μια προσεκτική, συντηρητική θα έλεγε κανείς, πολιτική την οποία εφάρμοσε τα πρώτα χρόνια μετά την επανεμφάνισή της στην αγορά, η Dual δείχνει, τώρα, να κινείται περισσότερο επιθετικά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων.
Ξεκινώντας από το δυνατό χαρτί της εταιρίας, δηλαδή τα πλατό, η Dual ανακοίνωσε δύο σειρές, με δέκα συνολικά μοντέλα. Η σειρά DT είναι η εισαγωγική/οικονομική σειρά και περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, όλα με δυνατότητα streaming και ενσωματωμένο προενισχυτή phono ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε είσοδο line. Το streaming εξαρτάται από το μοντέλο, με τα DT 210, DT 400 και DT 500 να διαθέτουν θύρα USB και το DT 230 να μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth. Σε δική του κατηγορία κινείται το DTJ 303 BT, το οποίο είναι προσαρμοσμένο ειδικά στις ανάγκες του DJ-ing, με άμεση οδήγηση (με εκκίνηση κάτω από 1 δευτερόλεπτο), στροβοσκόπιο, φωτιστικό για την ακίδα και μικρομετρική ρύθμιση στροφών (pitch). Και αυτό διαθέτει θύρα USB για ψηφιακή σύνδεση.
Η σειρά CS αποτελεί την εξέλιξη των παραδοσιακών μοντέλων της εταιρίας και περιλαμβάνει δύο μοντέλα με οδήγηση μέσω ιμάντα, τα οποία περιλαμβάνουν, επίσης, προενισχυτή phono με δυνατότητα παράκαμψης (CS 418 και CS 518), δύο μοντέλα με άμεση οδήγηση (CS 618 και CS 718) καθώς επίσης και το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, το συλλεκτικό Primus Maximus.
Όλα τα πλατό, εκτός των τριών κορυφαίων, συνοδεύονται από κεφαλές της Audio-Technica. Τα CS 618 και CS 718 συνοδεύονται από κεφαλές Ortofon 2m (Red και Bronze αντιστοίχως) ενώ το Primus Maximus συνοδεύεται από μια Ortofon Quintet Bronze.
Πέραν των αναλογικών πηγών, αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η κίνηση της Dual να μπει στην αγορά του.. καθημερινού ήχου, με μια σειρά από επιτραπέζια ραδιόφωνα. Εδώ, περιλαμβάνονται τα CR 30 Black Bird και 3Α, αμφότερα ραδιοφωνικοί δέκτες DAB/DAB+/FM και το 420 BT, ένα combo το οποίο περιλαμβάνει DAB/DAB+/FM, CD player, δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 από δίσκους και μνήμες καθώς επίσης και είσοδο line. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμη δύο διαδικτυακούς δέκτες, τον IR 3A ο οποίος streaμάρει μέσω Wi-Fi και διαθέτει έξοδο line για σύνδεση με σύστημα ήχου και τον IR 105S, ένα πλήρες πακέτο (με ηχεία) το οποίο περιλαμβάνει συμβατικό ραδιοφωνικό δέκτη (DAB/DAB+/FM) και δυνατότητες streaming είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω του οικιακού δικτύο (UPnP). Οι περισσότερο απαιτητικοί θα βρουν ενδιαφέροντα τα combo CR 900 Phantom (CD player, Media player, Streamer και δέκτης DAB/DAB+/FM), με δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth και αναλογικές/ψηφιακές εξόδους, είσοδο line και έξοδο ακουστικών και CR 950 Panther μια περισσότερο πολυτελή και πλήρη έκδοση του CR 900, με ηχεία σε ξεχωριστές εσωτερικές καμπίνες.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.dual-plattenspieler.eu/