Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 22/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Primus Maximus: Το κορυφαίο direct drive της Dual στην Ελλάδα.

Primus Maximus: Το κορυφαίο direct drive της Dual στην Ελλάδα.
2020/01/07, [δ.τ.]

Ο αντιπρόσωπος της Dual στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσιμο το πρώτο (με αριθμό σειράς 001) από τα 100 συλλεκτικά χειροποίητα Primus Maximus της Dual. Πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας και το πρώτο, από την δεκαετία του '80, με άμεση οδήγηση.
Το Primus Maximus είναι κατασκευασμένο από μασίφ MDF, δηλαδή μια πλάκα μεγάλου πάχους η οποία έχει υποστεί επεξεργασία με φρέζα και χρησιμοποιεί ως βάση αλουμίνιο 10 χιλιοστών με τέσσερα ρυθμιζόμενα σημεία στήριξης, επίσης κατασκευασμένα από μασίφ αλουμίνιο. Η οδήγηση είναι άμεση και το πλατό φθάνει στην ταχύτητα των 33 στροφών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει, επίσης, ταχύτητες 45 και 78 στροφών. Η εταιρία δίνει wow & flutter <0.2%.
Ο βραχίονας που χρησιμοποιείται διαθέτει στέλεχος από ανθρακονήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του είναι από αλουμίνιο. Είναι καρντανικός, δυναμικά ζυγισμένος και συνοδεύεται από μια κεφαλή AT-OC7 της Audio Technica. Το ματ είναι από υψηλής ποιότητας ελαστικό, για απόσβεση των κραδασμών.
Το Primus Maximus είναι χειροποίητο και θα κατασκευαστούν μόνο 100 κομμάτια, όπως αναφέρει η Dual. Το φινίρισμά του είναι από φυσικό ξύλο και είναι δυνατόν να γίνει παραγγελία για custom φινιρίσματα από μια μεγάλη ποικιλία.
Η πρώτη παρουσίαση του πλατό στο κοινό θα γίνει κατά την διάρκεια της έκθεσης Ήχος Εικόνα Show 2020, η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 25/26 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos/Airotel.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.dual-plattenspieler.eu/