Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Elac Uni-Fi 2.0: πλήρης ανανέωση!

Elac Uni-Fi 2.0: πλήρης ανανέωση!
2020/09/02, [δ.τ.]

H Elac ανανέωσε εκ βάθρων την σειρά Uni-Fi, η οποία πλέον απέκτησε τον χαρακτηρισμό 2.0 και περιλαμβάνει αλλαγές στα μεγάφωνα, στις καμπίνες και τα φίλτρα. Το αποτέλεσμα, αναφέρει η εταιρία, είναι μια σειρά ηχείων που μπορεί να τοποθετηθούν ευκολότερα στον χώρο, οδηγούνται πιο εύκολα και έχουν καλύτερο ήχο.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η πλέον σημαντική αλλαγή αφορά την μονάδα μεσαίων/υψηλών συχνοτήτων. Η έκδοση 2.0 βασίζεται σε ένα νέο ομοαξονικό μεγάφωνο 4 ιντσών με τον θόλο του τουίτερ να έχει ανάρτηση μεγαλύτερης διαδρομής, η οποία επιτρέπει καλύτερη απόδοση τόσο στο κάτω όσο και στο άνω όριο της απόκρισης. Η καλύτερη απόδοση χαμηλά του τουίτερ, επιτρέπει καλύτερο δέσιμο με το μιντ, το οποίο με την σειρά του έχει πηνίο φωνής με μεγαλύτερη διάμετρο, νέο κώνο από αλουμίνιο, νέα ανάρτηση και, επίσης, νέο μαγνητικό σύστημα από νεοδύμιο.
Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα νέο μεγάφωνο, με κώνο από αλουμίνιο (χωρίς dust cap), μεγαλύτερο πηνίο φωνής και ισχυρότερο μαγνητικό σύστημα. Η φόρτιση γίνεται μέσω bass reflex. Τα δύο μεγάφωνα οδηγούνται από ένα νέο φίλτρο, το οποίο εξασφαλίζει ονομαστική αντίσταση 6Ω, ώστε τα ηχεία να οδηγούνται εύκολα ακόμη και από ραδιοενισχυτές AV.
Η καμπίνα κατασκευάζεται από MDF και είναι φινιρισμένη με διχρωμία. Η εταιρία αναφέρει ότι υπάρχουν εσωτερικές ενισχύσεις για μείωση των συντονισμών. Το bass reflex έχει μεταφερθεί στην μπάφλα, ώστε η τοποθέτηση να είναι ευκολότερα.
Η σειρά Uni-Fi 2.0 περιλαμβάνει τρία μοντέλα, ένα ραφιού/βάσης (UB52), ένα δαπέδου (UF52) και ένα ηχείο για κεντρικό κανάλι (UC52).

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, https://www.elac.com/