Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 23/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Πολύπριζα από την Fezz Audio.

Πολύπριζα από την Fezz Audio.
2020/11/19, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής από την Πολωνία διαθέτει στην αγορά το πολύπριζο Sculptor, σε δύο εκδόσεις, την Reference και την Super.
Τα δύο μοντέλα διαφέρουν, κατά κύριο λόγο, στον αριθμό τον παροχών (6 το Reference, 5 το Super), στην μέγιστη ισχύ (3,5kW/16A και 2,3kW/10Α με διατομές καλωδίων 4mm2 και 2,5mm2 αντιστοίχως για τις παροχές υψηλής ισχύος) καθώς και στην ποιότητα των ρευματοδοτών και του ρευματολήπτη με τα εξαρτήματα αυτά να ανήκουν στη σειρά της Furutech στην περίπτωση του Reference και να διαθέτον, απλώς, επικάλυψη ροδίου στην περίπτωση του Super.
Το μεγαλύτερο μοντέλο Reference περιλαμβάνει, επίσης, έναν ρευματοδότη χαμηλής ισχύος (60W) ο οποίος είναι ξεχωριστός από τις παροχές υψηλής ισχύος και διαθέτει διακόπτη διακοπής της γείωσης (ground lift), ώστε να διακόπτονται πιθανοί βρόχοι. Η εταιρία προτείνει την χρήση του από ευαίσθητες συσκευές όπως είναι οι προενισχυτές phono, οι μετατροπείς d/a, οι προενισχυτές, κλπ.
Στα κοινά χαρακτηριστικά και των δύο μοντέλων περιλαμβάνεται η ύπαρξη ρευματοδοτών με φίλτρο DC, δύο στην περίπτωση του Reference και ενός στην περίπτωση του Super. Η συνιστώσα DC στην τάση τροφοδοσίας, αν είναι σημαντική, οδηγεί στον κόρο τους πυρήνες των μετασχηματιστών, μια κατάσταση η οποία πρέπει να αποφεύγεται καθώς δημιουργεί θορύβους και υπερθέρμανση στον μετασχηματιστή και παραμορφώνει την κυματομορφή στο δευτερεύον.
Και τα δύο μοντέλα, επίσης. περιλαμβάνουν μια ξεχωριστή ομάδα ρευματοδοτών υψηλής ισχύος, τρεις στην περίπτωση του Reference και τέσσερις στην περίπτωση του Super, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για την τροφοδοσία συσκευών με μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα (τελικών ενισχυτών, ολοκληρωμένων). Η συνδεσμολογία τους είναι τύπου αστέρα με πολύκλωνους αγωγούς.
Τέλος, το μοντέλο Reference περιλαμβάνει και ένα ηλεκτρονικό βολτόμετρο με οθόνη LCD. Και τα δύο πολύπριζα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, με τιμές €1.450,- και €730,- αντιστοίχως για το Reference και το Super.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, https://fezzaudio.com/