Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Focal συμπληρώνει την σειρά Chora.

Η Focal συμπληρώνει την σειρά Chora.
2020/01/24, [δ.τ.]

Όπως είχε αναφερθεί, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η σειρά Chora, η Focal ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα των μοντέλων που είναι κατάλληλα για χρήση σε συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Πρόκειται για το μοντέλο δαπέδου 826-D, το Chora Center, το Chora Surround και το ανάλογο υπογούφερ.
Το Chora 826-D είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Είναι το πρώτο ηχείο των Γάλλων το οποίο περιλαμβάνει τα απαραίτητα ώστε να είναι συμβατό με Dolby Atmos καθώς διαθέτει μια μονάδα τοποθετημένη σε μια οριζόντια μπάφλα, με την κατάλληλη γωνία, ώστε να ακτινοβολεί προς την οροφή και να δημιουργεί το σχετικό ηχητικό πεδίο από τα κανάλια ύψους.
Τα δύο άλλα ηχεία της σειράς έχουν προφανή χρησιμότητα, με τα Surround να είναι κατάλληλα για χρήση στα περιφερειακά κανάλια και το Center για το κεντρικό κανάλι και τους διαλόγους. Οι πολύ χαμηλές συχνότητες μπορούν να οδηγηθούν στο Sub 600P, ένα ενεργό υπογούφερ με ενισχυτή 600W.
Όπως και τα πρώτα μοντέλα της σειράς, τα νέα ηχεία βασίζονται σε μονάδες χαμηλών/μεσαίων με κώνο Slatefiber και στο τουίτερ TNF με θόλο από κράμα μαγνησίου/αλουμινίου για τις υψηλές συχνότητες. Το υπογούφερ χρησιμοποιεί μονάδα με κώνο από Polyflex.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.focal.com/