Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/04/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Hegel παρουσίασε τον πολυκαναλικό τελικό C5.




Η Hegel παρουσίασε τον πολυκαναλικό τελικό C5.
2020/04/08, [δ.τ.]

Η Hegel παρουσίασε έναν από τους πλέον ευέλικτους τελικούς ενισχυτές πολλών καναλιών, υψηλής απόδοσης, τον C5. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια αρθρωτή συσκευή με βασική ονομασία C5 με τα μοντέλα να διαμορφώνονται ανάλογα με αυτό που επιθυμεί ο χρήστης σε C5-3, C5-4, C5-5, για 3, 4 και 5 κανάλια αντιστοίχως.
Ο ενισχυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, όπου απαιτούνται πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα σε πολυκαναλικά συστήματα στο σπίτι ή στο στούντιο, σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις (καταστήματα, χώρους εστίασης, κλπ) και γενικά “οπουδήποτε χρειάζεται υψηλής απόδοσης ήχος με εξαιρετικές δυναμικές, ακρίβεια στον ήχο αλλά όχι αποστείρωση, τονική ισορροπία, καταπληκτική παρουσία των ηχητικών δρώμενων και χαμηλή παραμόρφωση”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα όπου απαιτείται διενίσχυση ή και σε συστήματα με ενεργά crossover.
Οι ενισχυτές της σειράς προσφέρουν ρυθμιζόμενο κέρδος για κάθε κανάλι (23/29dB), επιλεγόμενη φάση ανά κανάλι (0/180°), δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης και επιλογέα εισόδου (RCA/XLR).
Η κατασκευή του τελικού ενισχυτή C5 βασίζεται σχεδιαστικά σε ένα συνδυασμό των Η30 και Η190. Βασίζεται στα τελικά στάδια του Η190 αλλά έχει 50% μεγαλύτερό αριθμό τρανζίστορ και μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Η τεχνολογία SoundEngine, στη νεότερη εκδοχή της, επιτρέπει χαμηλότερο ρεύμα πόλωσης στα τρανζίστορ, με αποτέλεσμα χαμηλότερες θερμοκρασίες και εύκολη τοποθέτηση σε χώρους με περιορισμένο εξαερισμό όπως είναι τα συμβατικά ρακ 19 ιντσών και προσφέρει αυξημένο συντελεστή απόσβεσης (μεγαλύτερο από 2000, σύμφωνα με την Hegel).
O C5 περιλαμβάνει ένα σασί με ύψος 3U (η Hegel προτείνει διάκενα 1U πάνω και κάτω) στο οποίο μπορεί να τοποθετηθούν μέχρι πέντε αρθρώματα ενός καναλιού, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Στην πλήρη διαμόρφωσή του (C5-5) μπορεί να αποδώσει 5x150/300/600 σε φορτία 8/4/2Ω.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, http://www.hegel.com/