Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 27/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H120: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.

H120: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.
2020/01/10, [δ.τ.]

Με την κυκλοφορία του H120 η Hegel θέλει να προσφέρει τις ίδιες ευκολίες που απολαμβάνουν οι κάτοχοι των μεγαλύτερων αδελφών του, Η190, Η390, Η590 αλλά σε ένα πακέτο με χαμηλότερη ισχύ, κομμένο και ραμμένο για μικρότερα συστήματα. Ο νέος ενισχυτής αποδίδει 75W/8Ω σε κάθε κανάλι, βασισμένος στην τοπολογία SoundEngine 2 της εταιρίας και υποστηρίζει δίαυλο ελέγχου Control4, και streaming μέσω Spotify Connect, Apple Airplay και UPnP, ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει ως Roon end point και να υποστηρίξει Apple AirPlay II με αναβαθμίσεις στο λογισμικό οι οποίες αναμένονται στους αμέσως επόμενους μήνες.
Ο H120 μοιράζεται το ίδιο λειτουργικό σύστημα με τα μεγαλύτερα αδέρφια του και αυτό σημαίνει πως οι αναβαθμίσεις μέσω δικτύου, οι πληροφορίες μέσω της οθόνης, η ευελιξία διαμόρφωσης των εισόδων για συνεργασία με εξωτερικούς προενισχυτές/επεξεργαστές, η δυνατότητα κλειδώματος της έντασης (ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι), η ανεξάρτητη ρύθμιση μέγιστης έντασης για την έξοδο ακουστικών και την έξοδο ηχείων αλλά και η ρύθμιση έντασης κατά την έναρξη, είναι κάποιες από τις ευκολίες που υποστηρίζονται.
Ο Hegel H120 έχει βασιστεί στη πλατφόρμα τεχνολογίας του επιτυχημένου Rost και το αναλογικό του στάδιο είναι πολύ κοντά σε αυτό του ίδιου ενισχυτή. Η εταιρία αναφέρει ότι υπάρχουν βελτιώσεις ώστε η μεταξύ τους σύγκριση να είναι υπέρ του νέου μοντέλου, όπως θα περίμενε κανείς. Η σημαντικά ισχυρότερη τροφοδοσία επιτρέπει στον ενισχυτή να συνδυαστεί με μεγάλα και πιο απαιτητικά ηχεία και, σύμφωνα με την Hegel, οδηγεί σε έναν πιο δυναμικό ήχο. Το τροφοδοτικό περιλαμβάνει και έναν δεύτερο -μικρότερο- μετασχηματιστή για την τροφοδοσία του ενσωματωμένου μετατροπέα d/a, ελευθερώνοντας τον βασικό μετασχηματιστή για την τροφοδοσία του τελικού σταδίου και των υπόλοιπων αναλογικών κυκλωμάτων. Η έξοδος των ακουστικών προσφέρει ακόμα καλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο σε σχέση με τον Rost και μπορεί να οδηγήσει δύσκολα ακουστικά.
Οι δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνουν τρεις αναλογικές εισόδους, από τις οποίες οι δύο είναι single ended και η μία balanced καθώς και τέσσερις συμβατικές ψηφιακές εισόδους (μια ομοαξονική και τρεις οπτικές). Ο H120 μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέσω θύρας USB και μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο μέσω Ethernet.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, http://www.hegel.com/