Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 20/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμη στην Ελλάδα η σειρά ZEN της ifi.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η σειρά ZEN της ifi.
2019/11/25, [δ.τ.]

Η σειρά ZEN περιλαμβάνει δύο επιτραπέζιες συσκευές, ένα ασύρματο streamer και ένα DAC και έχει ήδη συζητηθεί αρκετά. Τώρα τα δύο προϊόντα της ifi είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά σε τιμές κάτι παραπάνω από λογικές για τα προσφερόμενα. Είναι σαφές από την πρώτη στιγμή ότι η εταιρία έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση των ZEN, με ένα αρκετά τολμηρό σε γραμμές σασί που ξεχωρίζει και είναι κομμένο και ραμμένο για εφαρμογές desktop audio.
Όσοι χρειάζονται ένα μικρό USB DAC/Ενισχυτή ακουστικών, θα βρουν τον ZEN DAC μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Βασίζεται σε μετατροπέα d/a της Burr Brown και μπορεί διαχειριστεί streams μέχρι 384kHz/DXD (PCM) και 11.2ΜHz (DSD, 4x), το τελευταίο εγγενώς, χωρίς την ανάγκη μετατροπής του σε PCM και προσφέρει δύο αναλογικές εξόδους, single ended (RCA) και balanced (4.4mm Pentaconn). Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα μεσολαβεί ρυθμιστικό στάθμης ή όχι και στην πρώτη περίπτωση η συσκευή λειτουργεί ως προενισχυτής, για σύνδεση με τελικούς και ενεργά ηχεία, ενώ στην δεύτερη ως απλός DAC, για σύνδεση σε line in. Η συσκευή υποστηρίζει και MQA.
Με την παράδοση της ifi στην σχεδίαση ενισχυτών ακουστικών, ο ZEN DAC θέτει τον πήχη αρκετά ψηλά. Διαθέτει δύο εξόδους, μια συμβατική TRS 6.3mm και μια balanced Pentaconn 4.4mm στην πρόσοψη και μπορεί να αποδώσει 2x280mW/32Ω και 2x70mW/600Ω, ενώ ενσωματώνει την δυνατότητα επιλογής κέρδους (PowerMatch) και την δυνατότητα ενίσχυσης των χαμηλών συχνοτήτων TrueBass της ifi. Το PowerMatch επιτρέπει την προσαρμογή του ενισχυτή ακουστικών στο είδος των ακουστικών, ενώ το TrueBass λειτουργεί στο αναλογικό πεδίο και επιτρέπει την αναπλήρωση των χαμηλών συχνοτήτων, ειδικά σε in-ear και ανοικτού τύπου ακουστικά.
Το ZEN Blue είναι ένα ασύρματο streamer, βασισμένο σε τεχνολογία Bluetooth το οποίο επιτρέπει σε κάθε πηγή να συνδεθεί ασύρματα με ένα σύστημα. Η συσκευή βασίζεται σε ολοκληρωμένο της Qualcomm, υποστηρίζει την τελευταία έκδοση (5.0) Bluetooth και μπορεί να λειτουργήσει με όλους τους δημοφιλείς codec, περιλαμβανόμενων των aptX και aptX Hd, του LDAC, του AAC και του HWA, γεγονός που σημαίνει ότι, αν η πηγή το υποστηρίζει, είναι δυνατό το ασύρματο streaming αναλύσεων μέχρι 24-bit/96kHz.
Ανάλογη προσοχή φαίνεται να έχει δοθεί και στο κομμάτι του audio, με την συσκευή να στηρίζεται σε ένα DAC της ESS και σε balanced αναλογική σχεδίαση με προσεγμένα υλικά και τροφοδοσία. Το Blue προσφέρει αναλογικές (single ended και balanced) και ψηφιακές εξόδους (ομοαξονική και οπτική).
Και οι δύο συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, στην ίδια τιμή, €150,-