Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


CL-1000: Ο νέος κορυφαίος προενισχυτής της Luxman.

CL-1000: Ο νέος κορυφαίος προενισχυτής της Luxman.
2019/10/08, [δ.τ.]

Ο CL-1000 αποτελεί έναν φόρο τιμής στον κορυφαίο C-1000 του 1975 αλλά, εννοείται, είναι ένας πραγματικά σύγχρονος προενισχυτής, όπως εννοεί την ιδέα η Lux. Αυτό σημαίνει ένα νέο σύστημα ρύθμισης της στάθμης, κορυφαίας ποιότητας υλικά και όλες τις απαραίτητες δυνατότητες. Τον προενισχυτή είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε για πρώτη φορά, ως πρωτότυπο στο σόου του Μονάχου, το 2019.
Ο νέος προενισχυτής βασίζεται σε έξι διπλοτριόδους της JJ ELectronics (E88CC) και διαθέτει δύο στάδια, με πυκνωτές σύζευξης λαδιού, ειδικά κατασκευασμένους για την εταιρία. Η σύζευξη με την επιλεγμένη είσοδο γίνεται μέσω μετασχηματιστή και ο χρήστης έχει στην διάθεσή του προενισχυτή phono MM/MC με πλήρεις δυνατότητες ρύθμισης αντίστασης και χωρητικότητας καθώς επίσης και κύκλωμα απομαγνητισμού (το οποίο η εταιρία ονομάζει “Articulator”).
Ίσως το πλέον ενδιαφέρον τμήμα του CL-1000, πάντως, να είναι ο εξασθενητής του. Εδώ χρησιμοποιείται μια νέα έκδοση του κυκλώματος LECUTA (Luxman Electronically Controlled Ultimate Transformer Attenuator), η οποία βασίζεται σε έναν μετασχηματιστή ανά κανάλι για την επιλογή της στάθμης. Οι μετασχηματιστές είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την συγκεκριμένη χρήση και βασίζονται σε πυρήνα FineMet της Hitachi, μια επιλογή που εξασφαλίζει κορυφαία χαρακτηριστικά και χαμηλές απώλειες, όπως αναφέρει η Luxman. Κάθε μετασχηματιστής διαθέτει 34 απολήξεις (που αντιστοιχούν σε ισάριθμους λόγους μετασχηματισμού) οι οποίες ελέγχονται από 34 ρελέ και έναν βηματικό διακόπτη. Το ρυθμιστικό που προκύπτει δεν περιλαμβάνει επαφές στον δρόμο του σήματος.
Ο CL-1000 αποτελεί τον φυσικό συνοδό του τελικού ενισχυτή MQ-300 (Single Ended, 300B) και είναι ήδη διαθέσιμος.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, http://www.luxman.com/