Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 10/02/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Parasound έκανε το επόμενο βήμα μετά τον Halo JC-1.

Η Parasound έκανε το επόμενο βήμα μετά τον Halo JC-1.
2020/01/16, [δ.τ.]

Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, έφθασε -κατά τα φαινόμενα- η στιγμή να αποκτήσει η Parasound μια νέα ναυαρχίδα στην κατηγορία των τελικών ενισχυτών. Ο Halo JC 1+ αντικαθιστά τον JC 1 στην θέση αυτή και είναι, κατά τις δηλώσεις της εταιρίας, ο κορυφαίος τελικός που έχουν σχεδιάσει ποτέ. Αυτή είναι μια δήλωση η οποία μπορεί να γίνει πιστευτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι η εξέλιξη του “+” πήρε στον John Curl και την Parasound πέντε περίπου χρόνια και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο κύκλωμα είναι σημαντικές. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η αγάπη της εταιρίας για τα πολλά βατ: Ο JC 1+ αποδίδει 450W/8Ω ανά μονομπλόκ, επίδοση που φθάνει τα 850 και τα 1300W όταν το φορτίο γίνει 4Ω και 2Ω αντιστοίχως, με δυνατότητα ρεύματος κορυφής 180A, ενώ είναι δυνατή η οδήγηση ηχείων που “πέφτουν” μέχρι το 1Ω. Κατά την συνήθεια του Curl, το στάδιο ισχύος λειτουργεί σε καθαρή τάξη Α μέχρι τα 25W και σε τάξη ΑΒ για το υπόλοιπο της ισχύος.
Ο ενισχυτής βασίζεται σε ένα σημαντικά ισχυρότερο τροφοδοτικό, σε σχέση με τον JC 1, με χωρητικότητα πυκνωτών που φθάνει τα 198.000μF και διαθέτει μεγαλύτερο στάδιο ισχύος, με 24 διπολικά Sanken των 15Α (έναντι των 18 του προηγούμενου μοντέλου). Πέρα από αυτά, το κύκλωμα του JC 1+ περιλαμβάνει τα γνωστά φίλτρα υψίσυχνου θορύβου Music Rails της ByBee Labs, νέο κύκλωμα οδήγησης των ημιαγωγών ισχύος και κορυφαίας ποιότητας τυπωμένα κυκλώματα στα στάδια εισόδου και οδήγησης (FR408, ένα εποξικό υλικό κατάλληλο για κυκλώματα υψηλής ταχύτητας). Η τροφοδοσία για τα στάδια αυτά είναι ξεχωριστή, στο επίπεδο του μετασχηματιστή (με R-core και συνολική χωρητικότητα 22.400μF) και (ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Curl με τον προενισχυτή JC 2) έχει υψηλή τάση, ±120V. Οι πυκνωτές που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να μην επηρεάζονται από κραδασμούς, αναφέρει η εταιρία.
Το κύκλωμα πόλωσης του ενισχυτή είναι σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη προσέγγιση στο βέλτιστο σημείο λειτουργίας (η Parasound αναφέρει “μερικά λεπτά”), προσφέρει επιλογή “low” για λειτουργία σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις στην ποιότητα και υπάρχει δυνατότητα επιλογής του κέρδους (23/29dB) ώστε ο ενισχυτής να προσαρμόζεται στο υπόλοιπο σύστημα. Τα βύσματα εισόδου είναι της Neutrik (XLR) και custom CHK Infinium (RCA), ενώ υπάρχει και single ended έξοδος για συστήματα με διενίσχυση.

info: Audience, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.parasound.com/