Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Philips παρουσίασε τα Fidelio X3 για τους απαιτητικούς audiophiles.

Η Philips παρουσίασε τα Fidelio X3 για τους απαιτητικούς audiophiles.
2020/01/21, [δ.τ.]

Τα Fidelio X3 είναι κατασκευασμένα με ποιοτικά υλικά και έχουν προσεγμένη αισθητική αλλά πάνω από όλα, αποτελούν την προσπάθεια της εταιρίας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των απαιτητικών χρηστών ακουστικών, οι οποίοι αναζητούν το κάτι παραπάνω. Η σειρά Fidelio, άλλωστε, έχει ήδη καθιερωθεί ως η σειρά των “μεγάλων” ακουστικών της εταιρίας, με τα μοντέλα ανοικτού τύπου να έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον της αγοράς με την ηχητική τους ταυτότητα, η οποία βασίζεται στην ακρίβεια και με την ποιοτική κατασκευή, αναφέρει η εταιρία.
Το X3 βασίζεται σε μονάδες με διαφράγματα από συνθετικό υλικό σε πολλαπλές στρώσεις τα οποία περιλαμβάνουν, επίσης, ένα είδος γέλης (gel) για καλύτερη απόσβεση. Το μαγνητικό σύστημα είναι από νεοδύμιο και οι κάψες είναι σχεδιασμένες με το μυαλό στην ακαμψία και την ελαχιστοποίηση των χρωματισμών (με διπλό τοίχωμα και εσωτερικές ενισχύσεις). Οι μπάφλες επάνω στις οποίες στηρίζονται οι μονάδες έχουν την κατάλληλη γεωμετρία ώστε να ακτινοβολούν απευθείας στον ακουστικό πόρο (είναι στραμμένες κατά 15° σε σχέση με το κατακόρυφο επίπεδο) και ο μεταλλικός σκελετός (σε μαύρο ματ χρώμα) έχει επένδυση από δέρμα Muirhead. Η Muirhead είναι μια εταιρία από την Σκωτία της οποίας τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα ως προς τις διαδικασίες παραγωγής. Η στέκα έχει μαλακή επένδυση ενώ τα pads στις κάψες είναι κατασκευασμένα από ειδικό αφρό που προσαρμόζεται ακριβώς στο πτερύγιο του χρήστη (memory foam).
Όπως και άλλα ακουστικά της σειράς Fidelio, τα X3 είναι ανοικτού τύπου, επιτρέποντας στον αέρα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του διαφράγματος να εκτονώνεται μέσω ενός ηχοδιαπερατού υφάσματος της Δανέζικης Kvadrat. Η προσέγγιση αυτή, εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και απορρόφηση των στάσιμων κυμάτων που δημιουργούνται κατά την λειτουργία των ακουστικών, αναφέρει η Philips.
Τα νέα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με balanced συνδέσεις, καθώς συνοδεύονται από το κατάλληλο καλώδιο, τερματισμένο σε βύσμα TRRS 2.5mm.