Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Audiophile βινύλιο από την Pro-Ject Audio.

Audiophile βινύλιο από την Pro-Ject Audio.
2019/12/12, [δ.τ.]

Η Pro-Ject Audio παρουσίασε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα παραγωγή σε βινύλιο, βασισμένη σε μια ιδέα του Heinz Lichtenegger. Ο Αυστριακός 7RAY ηχογράφησε το Jazzy Zoetrope στο στούντιο και σε ζωντανό χώρο και το αποτέλεσμα είναι, το λιγότερο, ενδιαφέρον.
Όπως θα περίμενε κανείς, όλη η αλυσίδα της ηχογράφησης διατηρήθηκε στο αναλογικό πεδίο, χωρίς να χρησιμοποιηθούν τεχνικές και συσκευές ελέγχου της δυναμικής περιοχής (compressors/limiters) και την ηχοληψία στο στούντιο ανέλαβαν οι David K?belb?ck και Joachim B?ck. H ζωντανή ηχογράφηση έγινε στις εγκαταστάσεις της Pro-Ject, στο Mistelbach με μια κονσόλα CADAC 36/24 (πραγματικό vintage του 1974) από το στούντιο Mega-Byte-Kitchen.
Για τους πολύ απαιτητικούς, εκτός από το βινύλιο, η Pro-Ject διαθέτει (όπως έχει αρχίσει να γίνεται σύνηθες, πλέον) και αντίγραφο του master σε ταινία 1/4 της ίντσας. Η ταινία που χρησιμοποιείται είναι SM468 και η ισοστάθμιση CCIR.
Το Jazzy Zoetrope είναι μια προσεγμένη έκδοση, σε μορφή άλμπουμ, η οποία περιλαμβάνει δύο δίσκους, έναν με τα κομμάτια που έχουν ηχογραφηθεί στο στούντιο (εννέα συνολικά) και έναν με τα ζωντανά ηχογραφημένα κομμάτια (οκτώ). Η χάραξη του δίσκου έχει γίνει από την Austro Vinyl σε βινύλιο 180 γραμμαρίων. Είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές €39,90 (Βινύλιο) και €499,- (Ταινία)

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.project-audio.com/