Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 27/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


IQ-2: Νέο μικρό ενεργό ηχείο από την Rois Acoustics.


IQ-2: Νέο μικρό ενεργό ηχείο από την Rois Acoustics.
2020/01/14, [δ.τ.]

Έχοντας παρουσιάσει το πρώτο της ενεργό ηχείο το 2008, η Rois όφειλε στους φίλους της το IQ-2, ένα μικρό σε όγκο, ενεργό ασύρματο ηχείο, έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη.
Η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες σχετικές φωτογραφίες και μερικές λεπτομέρειες για το νέο προϊόν, το οποίο δείχνει εντελώς διαφορετικό σε λογική και φινίρισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της (και, εννοείται, σε σχέση με το παλιό iQ). Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για μια κατασκευή δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, η οποία βασίζεται σε μια ομοαξονική μονάδα με μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών και τουίτερ θόλου μίας ίντσας, μια επιλογή που κάνει την ακρόαση από μικρές αποστάσεις απλή υπόθεση (αφού τα ακουστικά κέντρα των δύο μονάδων βρίσκονται στον ίδιο άξονα). Οι δύο μονάδες οδηγούνται από έναν ενισχυτή 2x50W (μέσω παθητικού φίλτρου) και το σύστημα κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ένα ενεργό IQ-2 για να καλύψει απλώς έναν χώρο με μουσική, μπορεί να συνδυάσει το ενεργό IQ-2 με ένα παθητικό και να δημιουργήσει ένα κλασικό δικαναλικό σύστημα master/slave, ενώ μπορεί να επιλέξει και δύο παθητικά, σε περίπτωση που θέλει, απλώς, ένα μικρό ηχείο για desktop audio (και διαθέτει, ήδη, DAC/Ενισχυτή).
Το σύστημα είναι χτισμένο γύρω από ένα πλήρες media player με οθόνη αφής 7 ιντσών και μπορεί να αναπαράγει αρχεία ήχου (από μνήμες και ασύρματα, μέσω Bluetooth), αρχεία εικόνας (βίντεο και φωτογραφιών) ενώ διαθέτει και ραδιοφωνικό δέκτη FM. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και αναλογική είσοδο για σύνδεση εξωτερικής πηγής.

info: Rois Acoustics, τηλ.: 210-481.0052, http://www.roisacoustics.gr/