Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/07/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ΣΕΟΣΕΠΕ: Έκκληση προς την πολιτεία για υποστήριξη.

ΣΕΟΣΕΠΕ: Έκκληση προς την πολιτεία για υποστήριξη.
2020/06/29, [δ.τ.]

Με τον κλάδο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των οπτικοακουστικών και των συναφών δραστηριοτήτων να έχει πληγεί έντονα από την υγειονομική κρίση και τα μέτρα που αυτή έχει επιφέρει στην καθημερινότητα, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Οπτικοακουστικών & Συναφών Επαγγελματικών Προϊόντων Ελλάδος (ΣΕΟΣΕΠΕ) προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και την πολιτεία γύρω από τα προβλήματα του κλάδου. Στα πλαίσια της ενημέρωσης γύρω από το προβλήματα του κλάδου, λάβαμε και δημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο τύπου:
Καλούμε την Πολιτεία , τον Έντυπο τύπο , τον Ηλεκτρονικό τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να γνωστοποιήσουν την ίδρυση του διασυλλογικού μας οργάνου, ώστε σε άμεσο ορίζοντα να συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία, τα επιθυμητά μέτρα και τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε εμείς και οι εργαζόμενοι μας.
Ο κλάδος Εμπορίου των Επαγγελματικών Οπτικοακουστικών συστημάτων, Μουσικής Τεχνολογίας, Μουσικών οργάνων και των συναφών με αυτά συστημάτων, αποκτά επιτέλους ταυτότητα και φωνή. Ο ΣΕΟΣΕΠΕ έχει ήδη την καθολική συμμετοχή των Εισαγωγέων-Κατασκευαστών-Εμπόρων– Μεταπωλητών του κλάδου, με πάνω από 100 επιχειρήσεις, εκατοντάδες εργαζόμενους και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μέλη από όλη την Ελλάδα πέραν των ιδρυτικών.
Ο κλάδος μας πλήττεται βάναυσα από την κρίση του Covid 19 σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά ακόμα περισσότερο πανελλαδικά, έχοντας άρρηκτη σχέση με τις προμήθειες στον Πολιτισμό, Τουρισμό, Αθλητισμό αλλά και στις απανταχού κοινωνικές εκδηλώσεις, στα Θέατρα, στα Συνέδρια, στις Ξενοδοχειακές μονάδες, στα Ωδεία, καθώς και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παροχή Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών συστημάτων (HERCA) και άλλες.
Οι τζίροι των επιχειρήσεών μας, μικρότερων και μεγαλύτερων, σε όλη την Ελλάδα έχουν κατακρημνιστεί σε ποσοστά που ξεκινούν από το 60% και αγγίζουν μέχρι και το 99% πτώσης από το προηγούμενο έτος. Η κατάσταση είναι οριακή και πολύ σύντομα και με μαθηματική ακρίβεια, θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας και θα καταστραφούν πολλές επιχειρήσεις δεδομένης της ήδη βεβαρημένης κατάστασης από την 10ετή οικονομική κρίση που έπληξε τον κλάδο μας και μας είχε φέρει ήδη σε οριακό επίπεδο βιοπορισμού.
Με εκτίμηση Εκ της Προσωρινής Επιτροπής Διοίκησης του ΣΕΟΣΕΠΕ.