Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/05/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Six Acoustic York: Οικονομικό phono με φιλοδοξίες...

Six Acoustic York: Οικονομικό phono με φιλοδοξίες...
2020/04/20, [δ.τ.]

Μάθαμε την Six Acoustics από μια εκστρατεία πληθοπορισμού (croudsourcing) που έτρεξε πριν από λίγο καιρό, με αντικείμενο τον προενισχυτή phono York. Αυτό που τράβηξε την προσοχή μας, ήταν η λογική τιμή του αντικειμένου...
Η Six Acoustic είναι μια εταιρία από τον Καναδά και η ίδια δηλώνει ότι χρησιμοποίησε αρκετή από την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω από το audio στην χώρα αυτή πραγματοποιώντας outsourcing όποτε ήταν δυνατόν. Ο York φαίνεται να είναι μια λιτή συσκευή με ένα απλό αλλά κομψό σασί, η οποία προσφέρει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει κεφαλές κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου με επιλεγόμενο κέρδος 40 και 60dB αντιστοίχως, διαθέτει δυνατότητα μικρορύθμισης του κέρδους στην περιοχή -8dB - +5dB, ώστε να είναι δυνατή η προσαρμογή κάθε κεφαλής και δυνατότητα ρύθμισης του φορτίου στην είσοδο, μεταξύ 20Ω και 47kΩ και 0-470pF.
Στην υλοποίηση του κυκλώματος χρησιμοποιούνται τελεστικοί ενισχυτές μεγάλης ακρίβειας και παθητικά εξαρτήματα με χαμηλές ανοχές, ήτοι αντιστάσεις 0.1% και πυκνωτές ειδικούς για εφαρμογές audio, 1%. Το αποτέλεσμα, με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, είναι πολύ καλό, με την τελική απόκριση να έχει αποκλίσεις ±0.01dB (επομένως η ακρίβεια RIAA είναι πολύ καλή) και τον θόρυβο να κινείται μεταξύ >80dB για ρυθμίσεις MC και >100dB για ρυθμίσεις κινητού μαγνήτη.
Η εταιρία αναφέρει ότι ο York θα είναι διαθέσιμος τον Ιούλιο, με τιμή €283,-.