Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/06/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Sonos: Νέα αντιπροσωπεία στην Ελληνική αγορά.

Sonos: Νέα αντιπροσωπεία στην Ελληνική αγορά.
2020/06/09, [δ.τ.]

Η Sonos, ένας από τους πλέον γνωστούς και επιτυχημένους κατασκευαστές ασύρματων συστημάτων με δυνατότητες streaming/multiroom, ο πρώτος που δημιούργησε ένα πλήρες οικοσύστημα τέτοιων συσκευών (όταν αυτό κάθε άλλο παρά προφανές ήταν), άλλαξε αντιπροσωπεία στην ελληνική αγορά. Εκπροσωπείται πλέον από την Δ. & I. Δαμκαλίδης.
Γνωστή για την ευκολία στη χρήση που προσφέρουν τα προϊόντα της, η Sonos έχει την έδρα της στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και η ανοιχτή της πλατφόρμα προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες από 100 υπηρεσίες streaming παγκοσμίως – μουσική, ηχητικά βιβλία, podcast, ραδιόφωνο και πολλές άλλες. Ο χειρισμός μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής Sonos για iOS και Android, μέσω του AirPlay 2, απευθείας από τις εφαρμογές μουσικών υπηρεσιών ή με τη χρήση φωνητικών εντολών στα Sonos Arc, Sonos Beam, Sonos One και Sonos Move, ενώ η Sonos είναι η πρώτη εταιρία που προσφέρει συμβατότητα τόσο με Amazon Alexa όσο και με Google Assistant, ταυτόχρονα στο ίδιο σύστημα.
Η σειρά προϊόντων της Sonos επιτρέπει την δημιουργία συστημάτων multiroom/multistream και αν ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να επεκτείνει το σύστημά του και εκτός σπιτιού με το φορητό ηχείο Sonos Move. Ο χειρισμός του συστήματος μπορεί να γίνει με το Sonos App, ή μέσω Spotify, YouTube Music, Tidal ή AirPlay 2.
Το πλέον πρόσφατο προϊόν της εταιρίας είναι το Arc, ένα υψηλού επιπέδου soundbar, βασισμένο σε ένδεκα συνολικά μεγάφωνα, από τα οποία τα δύο ακτινοβολούν προς την οροφή, ώστε να δημιουργείται ένα ηχητικό πεδίο με αίσθηση του ύψους. Η ανάπτυξη του Arc έχει γίνει σε συνεργασία με επαγγελματίες του κινηματογραφικού ήχου (κάποιοι από τους οποίους έχουν κερδίσει και Oscar) και η ηχητική του συμπεριφορά ελέγχεται μέσω λογισμικού, το οποίο λαμβάνει υπόψιν του το συνολικό set-up καθώς και το είδος του προγράμματος. Το Arc προσαρμόζεται αυτόματα σε δικαναλικό ή Dolby 5.1 υλικό, καθώς επίσης και σε soundtracks κωδικοποιημένα με Dolby Atmos.
Τα προϊόντα Sonos είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα ήχου και αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών.

info: Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., τηλ.: 210-941.0888, https://www.damkalidis.gr/, https://www.sonos.com/