Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/01/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ultimate Audio: Διήμερο αφιέρωμα στο Home Entertainment.

Ultimate Audio: Διήμερο Home Entertainment.
2019/12/22, [εταιρική παρουσίαση], φωτό.: Γιάννης Μήτσος

Η γνωστή εταιρία, αντιπρόσωπος, μεταξύ άλλων, της Chario, της Cayin, της Advance Paris, της Mission και της SVS, έκλεισε την χρονιά με μια εφ'όλης της ύλης παρουσίαση συστημάτων ήχου και εικόνας η οποία περιέλαβε δικαναλικό και πολυκαναλικό audio, προβολή 4K και τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο (21 και 22 Δεκεμβρίου), το οποίο διοργανώθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της.
Όσοι επισκέφθηκαν τους τρεις ορόφους, στο κτίριο της Ultimate Audio, βρέθηκαν απέναντι από έναν μεγάλο αριθμό καλοστημένων συστημάτων, σε διαφορετικά επίπεδα κόστους και με διαφορετικές δομές και σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών από πολλούς δημοφιλείς κατασκευαστές, πέραν αυτών τους οποίους αντιπροσωπεύει η ίδια η εταιρία.
Σε ό,τι αφορά τα συστήματα οικιακής διασκέδασης (Home Entertainment, A/V), υπήρχαν πέντε διαφορετικά στησίματα, στα οποία συνδυάζονταν ηχεία της σειράς QX της Mission, ηχεία της σειράς Signature της Polk Audio. η σειρά Oberon της Dali, καθώς επίσης και η σειρά Prime της SVS. Σε ρόλο ενισχυτών AV χρησιμοποιήθηκαν συσκευές της Denon και της Marantz. Από τα πέντε συστήματα, τα τέσσερα βασίζονταν σε κλασική πολυκαναλική αρχιτεκτονική (με κεντρικό και περιφερειακά ηχεία) ενώ το ένα χρησιμοποιούσε το soundbar Katch One της Dali. Στα τρία πολυκαναλικά συστήματα οι χαμηλές συχνότητες είχαν ανατεθεί σε υπογούφερ της SVS ενώ το τέταρτο βασιζόταν σε sub της Mission (σειρά QX).

Ultimate Audio: Διήμερο Home Entertainment.

Οι απαιτητικοί φίλοι του πολυκαναλικού ήχου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο πολύ ενδιαφέροντα συστήματα. Το πρώτο βασιζόταν σε ηχεία της σειράς Ultra της SVS, με τα Tower να παίζουν τον ρόλο των κυρίως, τα Bookshelf τον ρόλο των περιφερειακών και το Center να αποδίδει τους διαλόγους και ήταν συμβατό με soundtrack κωδικοποιημένα με Dolby Atmos καθώς περιελάμβανε και τα ηχεία ύψους της σειράς (Elevation). Το υπογούφερ ήταν, επίσης, SVS (SB16 Ultra). Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά, χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα της Marantz, με τον προενισχυτή/επεξεργαστή AV7705 και τους τελικούς ενισχυτές MM7705 και MM8077. H εικόνα, στο συγκεκριμένο σύστημα, υποστήριζε και ανάλυση 4Κ.
Το δεύτερο σύστημα ήταν μια πιο οικονομική λύση (βασισμένη σε τηλεόραση μεγάλης διαγωνίου). Εδώ τα ηχεία ήταν της KEF, με τα Q750 σε ρόλο κυρίως, τα Q350 σε ρόλο περιφερειακών, το Q650c σε ρόλο κεντρικού και τα Q50A σε ρόλο ηχείων ύψους, για τις ανάγκες της αποκωδικοποίησης Dolby Atmos. Το sub ήταν το Kube 12B ενώ την θέση του πολυκαναλικού ενισχυτή είχε καταλάβει ο Marantz SR7013.

Ultimate Audio: Διήμερο Home Entertainment.

Τέλος, οι φίλοι του παραδοσιακού δικάναλου ήχου, δεν είχαν κανέναν λόγο να αισθανθούν παραμελημένοι. Στον δικό τους όροφο (απομονωμένοι από τα, μάλλον, θορυβώδη πολυκαναλικά συστήματα), είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τρία διαφορετικά setup. Το πρώτο από αυτά, περιελάμβανε τον ολοκαίνουριο iDAC6 MkII της Cayin, τον προενισχυτή LS16 της Audio Research και τον τελικό ενισχυτή Edge W της Cambridge Audio, ο οποίος οδηγούσε το Cielo από την σειρά Aviator της Chario.
Ένα ζευγάρι Mission ΖΧ-2 οδηγήθηκαν από τον PM7000N της Marantz, έναν ενισχυτή οποίος έχει δυνατότητες streaming μέσω του οικιακού δικτύου, ενώ το τρίτο σύστημα βασιζόταν στα ηχεία βάσης R3 της KEF, τα οποία οδηγήθηκαν από έναν Galactron MK2240, με ένα X-CD1000 της Advance Paris στον ρόλο της ψηφιακής πηγής.

Ultimate Audio: Διήμερο Home Entertainment.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/