Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/06/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η νέα σειρά EVO4 της Wharfedale στην ελληνική αγορά.

Η νέα σειρά EVO4 της Wharfedale στην ελληνική αγορά.
2020/05/22, [δ.τ.]

Η νέα σειρά EVO4 φαίνεται να αντιπροσωπεύει την αυγή μιας νέας εποχής στο Hi-Fi, τουλάχιστον από την πλευρά της Wharfedale η οποία χρησιμοποίησε την εμπειρία της από την σχεδίαση της κορυφαίας σειρά Elysian για να παρουσιάσει προϊόντα με περισσότερο προσιτή τιμή.
Η σειρά περιλαμβάνει, προς το παρόν, έξι μοντέλα, δύο βάσης (EVO4.1 και EVO4.2), δύο δαπέδου (EVO4.4 και EVO4.4), ένα ηχείο διαλόγων για συστήματα οικιακής διασκέδασης (EVO4.C) και ένα περιφερειακό ηχείο (EVO4.S), με την εταιρία να έχει ήδη ανακοινώσει και ένα μικρότερο κεντρικό ηχείο (EVO4.CS), το οποίο αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η Wharfedale η σειρά EVO4 αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με την κορυφαία Elysian, γεγονός που εξηγεί και την σχετική ομοιότητά τους στο επίπεδο της εμφάνισης. Ειδικά το τουίτερ που χρησιμοποιείται από τα ηχεία της EVO4 είναι ένας απευθείας απόγονος της μονάδας AMT που δημιουργήθηκε για την Elysian, με όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας (πολύ μικρή μάζα σε σχέση με την κινούμενη επιφάνεια, δυνατότητα για μεγάλη ταχύτητα). Η μονάδα AMT συνδυάζεται με μιντρέιντζ θόλου σε όλα τα τρίδρομα μοντέλα της σειράς. Ο θόλος είναι υφασμάτινος και πλαστικοποιημένος, με απεριοδική φόρτιση (υπάρχει δηλαδή θάλαμος με δίαυλο εκτόνωσης ο οποίος όμως επιβάλλει μια αντίσταση ροής), μια προσέγγιση η οποία, κατά την εταιρία, εξασφαλίζει επίπεδη απόκριση μεταξύ 800Hz και 5kHz. Τα γούφερ που χρησιμοποιούνται στην EVO4 διαθέτουν κώνους από ανθρακονήματα και μαγνητικό σύστημα όμοιο με αυτό των αντίστοιχων μονάδων της σειράς Elysium.
Οι καμπίνες είναι φινιρισμένες με φύλλα φυσικού ξύλου και είναι κατασκευασμένες από επάλληλες στρώσεις ξυλείας με διαφορετικές πυκνότητες, σε μια προσπάθειας ελαχιστοποίησης των συντονισμών. Τα διαθέσιμα φινιρίσματα είναι μαύρο, λευκό και καρυδιά.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.wharfedale.co.uk/