Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/02/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Audio Research παρουσίασε τον νέο τελικό Reference 80S.

Η Audio Research παρουσίασε τον νέο τελικό Reference 80S.
2021/01/26, [δ.τ.]

Ο θρυλικός Αμερικανός κατασκευαστής συνεχίζει την παρουσίαση νέων μοντέλων με το καινούριο σασί. Αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με τον Reference 80S, μια σχεδίαση βασισμένη σε KT150 για όσους δεν θέλουν την μεγάλη ισχύ των μεγαλύτερων Reference 160M/160S.
Ο νέος ενισχυτής χρησιμοποιεί το νέο, επιτυχημένο κατά τα φαινόμενα, διαφανές πάνελ όπου προβάλλονται τα όργανα μέτρησης της ισχύος (τα οποία η εταιρία, πολύ εύστοχα, ονομάζει “GhostMeters”) με το σασί να βασίζεται σε προφίλ αλουμινίου και να έχει τις ίδιες διαστάσεις με αυτά των μεγαλύτερων μοντέλων. Το γεγονός ότι οι τέσσερις ΚΤ150 που χρησιμοποιούνται στην έξοδο (δύο ανά κανάλι) βρίσκονται σε κλειστό χώρο, επιβάλει την χρήση ενός μικρού και “εντελώς αθόρυβου”, όπως αναφέρει η Audio Research, ανεμιστήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην βάση της συσκευής.
Ο ενισχυτής διαθέτει single ended (RCA) και balanced (XLR) εισόδους, λήψεις για ηχεία ονομαστικής αντίστασης 4, 8 και 16Ω από τους μετασχηματιστές εξόδου, μετρητή ωρών για τις λυχνίες εξόδου και δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα. Ο Reference 80S αποδίδει 70W ανά κανάλι με κορυφές (THD 1%) στα 140W με τις ΚΤ150 σε λειτουργία πεντόδου και 33W σε λειτουργία τριόδου.
Το κύκλωμα είναι, κατά την προσφιλή συνήθεια της Audio Research, fully balanced με αυτόματη πόλωση, η οποία αντισταθμίζει, όχι μόνο την φθορά λόγω ηλικίας των λυχνιών, αλλά και τις μεταβολές της τάσης τροφοδοσίας. Η ποιότητα κατασκευής είναι η γνωστή κορυφαία της εταιρίας, με τυπωμένα κυκλώματα τεσσάρων στρώσεων, με την μια από αυτές να παίζει τον ρόλο της γείωσης (ground plane), για χαμηλότερο θόρυβο.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, https://www.audioresearch.com/