Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 25/01/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Έκδοση μονομπλόκ στην σειρά Edge της Cambridge Audio.

Έκδοση μονομπλόκ στην σειρά Edge της Cambridge Audio.
2020/11/18, [δ.τ.]

Ο νέος τελικός κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο με την ονομασία Edge M και είναι η μονοκαναλική/fully balanced έκδοση του Edge W, μια σχεδίαση που προσφέρει την διπλάσια ισχύ, με την ίδια υψηλή ποιότητα κατασκευής των επετειακών μοντέλων της σειράς Edge.
Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, ο “M” αποδίδει 200Wrms/8Ω και 350Wrms/4Ω από ένα στάδιο ισχύος με συμπληρωματικούς ημιαγωγούς σε τοπολογία XA (Class XA), η οποία αποτελεί την εξέλιξη της τοπολογίας XD της Cambridge, που είχε κάνει την εμφάνισή της πριν από αρκετά χρόνια (το 2006, με τον 840A). Αν και η εταιρία αναφέρει ελάχιστα και πολύ γενικά πράγματα για το θέμα, στην πράξη, οι τοπολογίες XD/XA επικεντρώνονται στο να μετατοπίσουν το σημείο διάβασης (crossover) ενός κυκλώματος push-pull μακρυά από την τιμή των 0V, μετατρέποντας, στην ουσία, το συμμετρικό στάδιο εξόδου σε μη συμμετρικό. Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα ότι η παραμόρφωση διάβασης, εμφανίζεται σε σημεία όπου το σήμα έχει σημαντική στάθμη, επομένως, υποκειμενικώς, είναι λιγότερο ακουστή. Η θέση του σημείου διάβασης καθορίζει δύο περιοχές λειτουργίας. Κάτω από αυτό, ο ενισχυτής λειτουργεί σε τάξη Α, ενώ πάνω από αυτό λειτουργεί σε τάξη Β (και μάλιστα, optimally biased).
O ενισχυτής διαθέτει single ended και balanced εισόδους και το σασί του (το οποίο ζυγίζει περίπου 24kg) είναι παρόμοιο με αυτό του δικαναλικού W.

info: Wavemotion, τηλ.: 210-924.4505, https://www.wavemotion.gr/, https://www.cambridgeaudio.com/