Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κόμπακτ Special Production από την Fyne Audio.

Κόμπακτ Special Production από την Fyne Audio.
2021/08/20, [δ.τ.]

Η σειρά SP (Special Production) της Fyne Audio περιελάμβανε δύο μοντέλα δαπέδου, το F501SP και το F502SP. Από το τέλος του καλοκαιριού, έχει αποκτήσει πλέον και ένα μοντέλο ραφιού/βάσης, με κωδικό F500SP, μια σχεδίαση που βασίζεται στην καμπίνα του F500 αλλά χρησιμοποιεί υλικά του “μεγάλου” F700. Το ομοαξονικό ηχείο το έχει επιμεληθεί, ως προς το voicing, ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής της Fyne, o Paul Mills, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.
Οι παρατηρητικοί θα αναγνωρίσουν αμέσως την μονάδα IsoFlare της εταιρίας, εδώ σε έκδοση 150mm, βασισμένη στην αντίστοιχη του F700. Περιλαμβάνει έναν κώνο κατασκευασμένο από μείγμα ινών με την χαρακτηριστική ανάρτηση FyneFlute, σε σασί από χυτό αλουμίνιο, με μαγνητικό σύστημα βελτιστοποιημένο για μεγαλύτερη μαγνητική ροή και το τουίτερ ίντσας με θόλο από μαγνήσιο του F700. Και εδώ, χρησιμοποιείται μαγνητικό σύστημα από νεοδύμιο και περιλαμβάνεται ανοικτός θάλαμος εκτόνωσης της οπίσθιας ακτινοβολίας του διαφράγματος. Ως έχει, η μονάδα μπορεί να ανέβει μέχρι τα 30kHz, αναφέρει η Fyne.
Η καμπίνα του ηχείου προέρχεται από το F500 αλλά έχει αναβαθμιστεί για την έκδοση SP και χρησιμοποιεί πυκνότερο υλικό για τα τοιχώματα, ενώ για την φόρτιση χρησιμοποιείται ο, επίσης χαρακτηριστικός, αυλός που έχει αναπτύξει η εταιρία, με ακτινοβολία προς την βάση του ηχείου (η οποία κατασκευάζεται από αλουμίνιο), σε συνδυασμό με έναν διαχύτη BassTrax, με κατατομή δανεισμένη από τις χοάνες Tactrix.
Το φίλτρο χρησιμοποιεί τοπολογία που προέρχεται από το F700 και υλικά υψηλής ποιότητας, πηνία χαμηλών απωλειών, πυκνωτές πολυπροπυλενίου και εσωτερική καλωδίωση VDH (επαργυρωμένος χαλκός, ελεύθερος οξυγόνου). Τα διαθέσιμα φινιρίσματα θα είναι σε μαύρη και λευκή λάκα καθώς και στο λακαρισμένο φυσικό ξύλο καρυδιάς που γνωρίζουμε από το F700.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, https://www.fyneaudio.com/