Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/02/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


KEF KC62: Μικρό αλλά θαυματουργό!

KEF KC62: Μικρό αλλά θαυματουργό!
2021/01/21, [δ.τ.]

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η βρετανική εταιρία, η οποία χρησιμοποίησε όλο το πακέτο των τεχνολογιών που διαθέτει, για να παρουσιάσει ένα μικρό σε όγκο υπογούφερ, το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να αποδίδει πολύ περισσότερα, σε σχέση με αυτό που περιμένεις με βάση τον όγκο του.
Το βασικό εργαλείο της KEF στην περίπτωση του KC62 είναι η τεχνολογία Uni-Core που χρησιμοποιεί. Αυτή, επιτρέπει την δημιουργία ενός ζεύγους γούφερ τα οποία έχουν κοινό μαγνητικό σύστημα και ομοαξονικά τοποθετημένα πηνία φωνής, μια αρχιτεκτονική που επιτρέπει την δημιουργία ενός sub με δύο μονάδες (των οποίων η λειτουργία ελαχιστοποιεί τις δυνάμεις που εξασκούνται στην καμπίνα) αλλά με μέγεθος μειωμένο πάνω από 30% σε σχέση με μια συμβατική σχεδίαση. Με διαστάσεις 246x256x248 χιλιοστά και βάρος λίγο μικρότερο από 15 κιλά, το KC62 μπορεί, πρακτικώς, να τοποθετηθεί οπουδήποτε και, με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η KEF, μπορεί να καλύψει χώρους μέχρι 50m2, έχοντας κάτω συχνότητα αποκοπής 11Hz (-3dB). Χρησιμοποιεί δύο μονάδες 6,5 ιντσών, με ανάρτηση P-Flex, μια δομή εμπνευσμένη από την Ιαπωνική τέχνη διπλώματος χαρτιού origami, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, εξασφαλίζει ότι κίνηση του κώνου δεν επηρεάζεται από την πίεση που αναπτύσσεται στην καμπίνα.
Ο ενισχυτής που χρησιμοποιείται λειτουργεί σε τάξη D και υποστηρίζεται από DSP που τρέχει το Music Integrity Engine της KEF, ένα πακέτο αλγορίθμων στους οποίους περιλαμβάνονται οι iBX (Intelligent Bass Extension), SmartLimiter (προστασία από ψαλιδισμός) και η δυνατότητα προσαρμογής της απόκρισης με βάση την θέση του υπογούφερ. Χρησιμοποιείται, επίσης, η τεχνολογία Smart Distortion Control, ένα κλειστό σύστημα ελέγχου της κίνησης των κώνων χωρίς αισθητήρα κίνησης, το οποίο βασίζεται στην μέτρηση του ρεύματος που διαρρέει τα πηνία φωνής.
Το KC62 χρησιμοποιεί καμπίνα από προφίλ αλουμινίου με καμπυλωμένες πλευρές και είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, Carbon Black και Mineral White.

info: ΕΤΥΤ, τηλ.: 210-674.1363, https://etyt.gr/, https://eu.kef.com/