Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/06/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


L595A Special Edition για τα 95 χρόνια της Luxman.

L595A Special Edition για τα 95 χρόνια της Luxman.
2021/05/30, [δ.τ.]

Όσο περνάει ο καιρός και οι διάφορες επετειακές εκδόσεις αυξάνονται, αρχίζουμε να υποπτευόμαστε ότι οι κατασκευαστές βρίσκουν μια καλή δικαιολογία για να φτιάξουν κάτι καλό, όπως το γουστάρουν. Παράδειγμα, ο L595A, όπου η Lux έχει δώσει... ρέστα!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με στάδιο ισχύος σε καθαρή τάξη Α, ο οποίος σχεδιάστηκε για να τιμήσει τα 95 χρόνια της εταιρίας και, ταυτόχρονα, ως φόρος τιμής στην επιτυχημένη σειρά L-570, η οποία παρουσιάστηκε το 1989. Οι ενισχυτές της επετειακής σειράς έχουν ειδικό, τριψήφιο αριθμό σειράς και η παραγωγή θα είναι περιορισμένη.
Το σασί του ενισχυτή δεν έχει στην πρόσοψη τα κλασικά όργανα μέτρησης στάθμης του σήματος αλλά είναι ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο με πιεστικούς, φωτιζόμενους διακόπτες για την επιλογή της εισόδου, καλοδουλεμένο ρυθμιστικό στάθμης και το γνωστό υψηλής ποιότητας φινίρισμα της εταιρίας το οποίο συμπληρώνεται από μια διχρωμία που οφείλεται στην χρήση Αλουμίτη (ενός είδος ανοδιωμένου αλουμινίου), χαρακτηριστικό της σειράς L-570.
Ο ενισχυτής αποδίδει 30Wrms/60Wrms σε φορτία 8/4Ω με συμμετρικό στάδιο εξόδου, το οποίο χρησιμοποιεί διπολικούς ημιαγωγούς σε παράλληλη συνδεσμολογία τριών Darlington, υποστηριζόμενα από ένα βαρύ τροφοδοτικό με ξεχωριστά φίλτρα για κάθε κανάλι. Το κύκλωμα του ενισχυτή βασίζεται στη γνωστή τεχνολογία ODNF, στην τελευταία εκδοχή της, “-u”, και στο 88 βημάτων ρυθμιστικό στάθμης LECUA1000, το οποίο χρησιμοποιείται και στον κορυφαίο προενισχυτή της εταιρίας, C-900u.
Ο ενισχυτής περιλαμβάνει προενισχυτή phono (ΜΜ/MC), balanced εισόδους, έξοδο προενισχυτή και είσοδο τελικού και δύο ομάδες ακροδεκτών για την σύνδεση ηχείων. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ρυθμιστικά τονικότητας, φίλτρο φυσιολογικής διόρθωσης (loudness), ελεγχόμενο ανάλογα με την θέση του εξασθενητή και τηλεχειριστήριο.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, http://www.luxman.com/