Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/01/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι κεφαλές της Lyra στην ελληνική αγορά.

Οι κεφαλές της Lyra στην ελληνική αγορά.
2020/12/08, [δ.τ.]

Μετά από απουσία αρκετών χρόνων, επανέρχονται στην ελληνική αγορά οι κεφαλές της Lyra. Τα προϊόντα της εταιρίας, πίσω από τα οποία βρίσκονται οι Yoshinori Mishima και Jonathan Carr, θεωρούνται από πολλούς απαιτητικούς του αναλογικού ήχου από τα κορυφαία και θα υποστηρίζονται από την Audio Soul Ultra.
Ο κατάλογος με τα προϊόντα περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα κινητού πηνίου (Delos, Kleos, Etna και Atlas) και τρία μοντέλα, επίσης κινητού πηνίου αλλά με μικρότερη ευαισθησία και μικρότερη αντίσταση (επειδή χρησιμοποιούν πηνία με μικρότερη αυτεπαγωγή), τα οποία κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας (Kleos SL, Etna SL και Atlas SL). Η Lyra προσφέρει ακόμη μονοφωνικές εκδόσεις των Kleos, Etna και Atlas, καθώς επίσης και ένα καλώδιο για σύνδεση του βραχίονα με τον προενισχυτή phono (PhonoPipe).
Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση της εταιρίας σε ότι αφορά την κατακόρυφη γωνία ανάγνωσης. Από το 2008 και μετά οι Lyra χρησιμοποιούν προφόρτιση στην ανάρτηση του στελέχους η οποία εξασφαλίζει ότι η γωνία αυτή θα είναι η σωστή αφού στην κεφαλή εφαρμοστεί η σωστή δύναμη ανάγνωσης, μια αρχιτεκτονική την οποία η εταιρία ονομάζει New Angle. Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη της ονομάζεται Lambda και περιλαμβάνει μια ανάρτηση η οποία αποτελείται από διαφορετικά υλικά για το ελαστικό μέρος και την απόσβεση και για το μέρος που εξασφαλίζει την προφόρτιση. Αυτή η προσέγγιση εφαρμόζεται αυτή την στιγμή στα μοντέλα Atlas και Etna (στις συμβατικές, τις μονοφωνικές και τις SL εκδόσεις).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Audio Soul Ultra.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, http://www.lyraconnoisseur.com/