Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/02/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Sonus Faber ανακοίνωσε το Maxima Amator στην σειρά Heritage.

Η Sonus Faber ανακοίνωσε το Maxima Amator στην σειρά Heritage.
2020/11/30, [δ.τ.]

Το νέο μοντέλο μπορεί να θεωρηθεί ως φόρος τιμής στα δίδρομα ηχεία δαπέδου, τα οποία, κατά τον Ιταλό κατασκευαστή, αποτελούν την “καθαρότερη” μορφή ηχείου και είναι, όπως τα περισσότερα μοντέλα της εταιρίας, ένα μικρό έργο τέχνης.
Τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό, παίζει, ασφαλώς, η καμπίνα, η οποία κατασκευάζεται από από φυσικό ξύλο καρυδιάς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, η χρησιμοποίηση νέων μεθόδων επεξεργασίας του ξύλου επέτρεψε την δημιουργία μιας μεγάλης καμπίνας από φυσικό ξύλο, η οποία δεν έχει προβλήματα ακαμψίας και χρωματισμών που συνοδεύουν μια τέτοια επιλογή υλικού. Η κατασκευή περιλαμβάνει την δημιουργία τριών εσωτερικών διαμερισμάτων, ένα για κάθε μεγάφωνο και ένα για το κύκλωμα του φίλτρου, υποθέτει κανείς, με το τελευταίο, παραδόξως, να είναι εμφανές, στην πίσω πλευρά του ηχείου.
Το Maxima Amator βασίζεται στα μεγάφωνα που χρησιμοποιεί το Electa Amator III, δηλαδή ένα τουίτερ D.A.D. (Damped Apex Dome) 28 χιλιοστών του οποίου η οπίσθια ακτινοβολία ελέγχεται από την δομή του θαλάμου που βρίσκεται πίσω του και ένα μιντ/γούφερ 180 χιλιοστών με κώνο από πολτό κυτταρίνης ενισχυμένο με φυσικές ίνες και σασί από χυτό αλουμίνιο. Η φόρτιση γίνεται μέσω bass reflex.
Το φίλτρο που χρησιμοποιείται βασίζεται στις αρχές IFF (Interactive Fusion Filtering) για τις οποίες η Sonus Faber αναφέρει ότι περιλαμβάνουν “μη-θεωρητικές συναρτήσεις μεταφοράς, με κλίσεις που μεγαλώνουν προοδευτικά σε συνάρτηση με την συχνότητα.”

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, http://www.sonusfaber.com/