Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


RU6: Η Cayin στον χορό των φορητών DAC/Ενισχυτών ακουστικών!

RU6: Η Cayin στον χορό των φορητών DAC/Ενισχυτών ακουστικών!
02/03/2022, [δ.τ.]

Ο πρώτος φορητός USB DAC/Ενισχυτής ακουστικών της Cayin είναι γεγονός και αποτελεί μια ιδιαιτερότητα καθώς είναι και ο πρώτος του είδους του με τεχνολογία R-2R ladder DAC.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το RU6 της Cayin χρησιμοποιεί συνολικά 96 αντιστάσεις για τη δημιουργία του πρώτου R-2R USB dongle παγκοσμίως. Για να επιτύχει αποκωδικοποίηση 24-bit με την αρχιτεκτονική R-2R, η Cayin χρησιμοποιεί αντιστάσεις που μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και να παραμένουν σταθερές κατά τις αλλαγές θερμοκρασίας. Η τοπολογία R-2R φημίζεται για τη φυσική και ρεαλιστική ηχητική της υπογραφή, προσφέροντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία στους λάτρεις της μουσικής, αναφέρει η εταιρία.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, για την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών, το κύκλωμα του RU6 χωρίζεται σε δύο τυπωμένα κυκλώματα 6 επιπέδων, με το ψηφιακό και το αναλογικό κύκλωμα εγκατεστημένο σε ξεχωριστές πλακέτες, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του σήματος, χωρίς ο θόρυβος από το ρολόι αναφοράς και το κύκλωμα DSP να διαρρέουν στο κύκλωμα ενίσχυσης.
Το RU6 προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας σε δύο ρυθμούς, NOS (non oversampling) και OS, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να διατηρήσουν το σήμα “στην αγνότερη μορφή του απολαμβάνοντας τη μουσική με το αυθεντικό συναίσθημα που ακούγεται φυσικό, οργανικό και με συνοχή ή να έχουν εντυπωσιακές λεπτομέρειες με εκτεταμένη συχνότητα και καθαρή παρουσία με μεγαλύτερη αντίθεση στον ήχο τους.” Η συσκευή υποστηρίζει streams PCMι έως και 384kHz και DSD μέχρι DSD256.
Το user interface βασίζεται σε μια οθόνη OLED και πλήκτρα πλοήγησης πολλαπλών λειτουργιών, με το ρυθμιστικό στάθμης να διαθέτει 99 βήματα και να υλοποιείται από αντιστάσεις και ρελέ.
Το RU6 έχει μικρές απαιτήσεις τροφοδοσίας όταν η χρήση του γίνεται σε συνδυασμό με smartphone και την ξεχωριστή Balanced (4,4mm) και Single Ended (3,5mm) έξοδο ακουστικών. Απλά συνδέετε την θύρα USB-C με το παρεχόμενο καλώδιο στο κινητό σας τηλέφωνο, ενώ αν θέλετε να το συνδέσετε στο laptop/PC, χρησιμοποιείστε τον επίσης παρεχόμενο στη συσκευασία αντάπτορα USB-C σε USB-A. Το βάρος του είναι χαμηλό, περίπου 28 γραμμάρια.
Το Cayin RU-6 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή €349.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://en.cayin.cn/