Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/05/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Chromium Style: Νέα σειρά ηχείων από την Quadral.

Chromium Style: Νέα σειρά ηχείων από την Quadral.
2022/04/29, [δ.τ.]

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε προσφάτως μια νέα σειρά ηχείων, με επτά μοντέλα συνολικά, η οποία μπορεί να υποστηρίξει δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα και συνδυάζει την προσεγμένη αισθητική με την ηχητική ποιότητα.
Τα εμφανή χαρακτηριστικά των νέων Chromium Style είναι οι καμπυλωμένες πλευρικές επιφάνειες και το προσεγμένο φινίρισμα σε μαύρη ή λευκή λάκα που δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αναφέρει η εταιρία, αλλά φυσικά η Quadral δεν έχει σταματήσει εκεί. Τα τοιχώματα της καμπίνας έχουν πάχος 21 χιλιοστά και οι εσωτερικές ενισχύσεις εξασφαλίζουν πολύ καλή ακαμψία. Στα μοντέλα δαπέδου Style 85 και Style 105, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλαπλά γούφερ έτσι ώστε η ενέργεια χαμηλά να μοιράζεται (κάτι που οι Γερμανοί ονομάζουν Balanced Distribution System).
Σε ότι αφορά τα μεγάφωνα, για τις περιοχές των μεσαίων και των χαμηλών συχνοτήτων χρησιμοποιούνται οι μονάδες AlTiMa της εταιρίας, με κώνο κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, τιτανίου και μαγνησίου, ενώ στην θέση του τουίτερ χρησιμοποιείται η μονάδα ribbon E-sense, επίσης της Quadral. Η φόρτιση χαμηλά γίνεται μέσω bass reflex με στρογγυλεμένα άκρα ώστε να μειώνονται οι αεροδυναμικοί θόρυβοι και η σύνδεση με τον ενισχυτή γίνεται μέσω επίχρυσων ακροδεκτών.
Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το Style 105, ένα ηχείο δαπέδου με ύψος μεγαλύτερο από 1,10 και βάρος που αγγίζει τα 30 κιλά. Είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων, οι οποία μοιράζει την περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων (κάτω από τα 400Hz) σε δύο γούφερ 170 χιλιοστών. Η μεσαία περιοχή (400-2,8kHz) αποδίδεται από άλλη μια, ίδια, μονάδα ενώ για τις υψηλές συχνότητες υπάρχει το ribbon. Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, το Chromium Style 105 είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ηχείο (89dBSPL/1W/1m), με ονομαστική αντίσταση 4Ω και απόκριση 24Hz-52kHz).

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.gr/, https://www.quadral.com/