Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/09/2011

flag
english
abstract

Διαθέσιμη η έκδοση 2.0 του MusiCHI

Φωτο
16/09/2011

Από τις 16 Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμη για αγορά και download η έκδοση 2.0 της σουίτας MusiCHI. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση 1.8 την οποία είχαμε δοκιμάσει εκτενώς πριν από λίγο καιρό. Κατ΄ αρχήν είναι συμβατή (μέσω ASIO4ALL) με αρχεία FLAC 24/352.5) κάτι που αφορά αυτούς που διαθέτουν κομμάτια σε πολύ υψηλές αναλύσεις. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις, πάντως, βρίσκονται στο ίδιο το πρόγραμμα και στον τρόπο λειτουργίας του. Το περιβάλλον διαχείρισης της βιβλιοθήκης έχει αλλάξει σημαντικά ώστε να είναι πιο εύκολο στην χρήση, έχει προστεθεί λειτουργία undo ώστε να υπάρχει δυνατότητα αναστολής των αλλαγών που γίνονται μαζικά ενώ έχει προστεθεί μια νέα μορφή (flavour) αρχειοθέτησης κλασικών κομματιών η οποία περιλαμβάνει πεδία για την χρονική περίοδο, τα όργανα και το είδος της κάθε σύνθεσης. Οι φίλοι της κλασικής μουσικής, επίσης, μπορούν κατά τη μεταφορά αρχείων mp3 στα προσωπικά τους players να μετατρέπουν κάποια πεδία σε τυποποιημένα πεδία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην απεικόνιση, ενώ τα αρχικά metatags παραμένουν ως έχουν στην βιβλιοθήκη. Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η συνεργασία του MusiCHI με την, γνωστή για το ρεπερτόριό της, εταιρία δίσκων Hyperion η οποία προσφέρει κάποια clips που ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να πειραματιστεί με τα metadata και το tagging, μια δυνατότητα που ονομάζεται Sand Box και μπορεί να κατέβει, επίσης, από το site του MusiCHI.
Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, στο player το οποίο μπορεί να προσπελάσει τρακ ακόμη και αν δεν έχουν καταχωρηθεί στην βιβλιοθήκη, ενώ ο χρήστης μπορεί εύκολα να αλλάξει τη σειρά μιας λίστας με dragging, να δει ολόκληρα τα ένθετα των δίσκων (ως αρχεία pdf) και να σκρολάρει τα εξώφυλλα.
Τέλος σε επίπεδο διαχείρισης της βιβλιοθήκης υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές όπως η δυνατότητα αντιγραφής και μεταφοράς της βάσης δεδομένων με απλή αλλαγή των paths των αρχείων και η δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων σε μορφή πινακοποιημένου κειμένου (για όσους δεν μπορούν να αφήσουν πίσω τους τον γραφειοκρατικό εαυτό που αρέσκεται σε εκτυπώσεις...).
H λίστα με τις μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές έχει μεγάλο μήκος, οπότε καλόν είναι να ρίξετε μια ματιά και στο site.