Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/02/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

Νέα έκδοση του λογισμικού διαχείρισης MusiCHI (v3.5)

Φωτο
09/02/2013

Όσοι γνωρίζουν το λογισμικό που έχει σχεδιάσει ο Philippe Watel το εκτιμούν για τις πραγματικά ανεξάντλητες δυνατότητες επεξεργασίας και διαχείρισης που προσφέρει γύρω από την βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τις πληροφορίες για κάθε μουσικό αρχείο που έχουν στον υπολογιστή τους. Αυτοί που δεν το γνωρίζουν, καλά θα κάνουν να του ρίξουν μια ματιά (κατεβάζοντας το, πλήρως λειτουργικό, demo διότι το MusiChi κάνει τα διάφορα iTunes, Media Monkey, Windows Media Player και foobar2000 να φαντάζουν πολύ “λίγα”, ειδικά αν η συλλογή περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ηχογραφήσεων κλασικής και τζαζ μουσικής και ο χρήστης έχει σοβαρές απαιτήσεις σε ο,τι αφορά την ακρίβεια και την ομοιογένεια των μεταδεδομένων του. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το λογισμικό διαβάζοντας την δοκιμή αλλά από την έκδοση 1.8 που είχαμε τότε στα χέρια μας έχουν αλλάξει/βελτιωθεί πολλά πράγματα.
Το πακέτο βρίσκεται πλέον στην έκδοση 3.5 και ο Watel δεν σταματά να το προσαρμόζει σε κάθε πιθανή και απίθανη ανάγκη που μπορεί να έχει ο απαιτητικός χρήστης. Έτσι, στη νέα έκδοση υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων σε δύο ακόμη πεδία (ανεβάζοντας τον αριθμό των custom πεδίων στα έξι συνολικά). O χρήστης μπορεί να δημιουργήσει απευθείας τα δικά του πεδία ή να συνδέσει κάθε ένα από αυτά με το αντίστοιχο κάποιας άλλης εφαρμογής από την οποία μπορούν να εισαχθούν δεδομένα (JRiver, dBPowerAmp κλπ). Επίσης ανακοινώθηκε η επέκταση της ενσωματωμένης βάσης δεδομένων με στοιχεία συνθετών, η οποία τώρα περιλαμβάνει τους Mendelssohn και Scriabin και βελτιώθηκε το user interface ώστε να διατηρεί τις διαστάσεις των στηλών, όπως τις έχει ορίσει ο χρήστης.
Στο Tagger (την εφαρμογή η οποία επιτρέπει την εισαγωγή και διαχείριση metadata) έχει προστεθεί το Box Set Wizard, που επιτρέπει την οργάνωση των αρχείων από εκδόσεις με πολλά CD, υπάρχει πλέον η δυνατότητα ελέγχου της ανάλυσης των γραφικών (στα εξώφυλλα) ώστε να μπορεί κανείς να αναζητήσει καλύτερης ποιότητας -αν χρειάζεται και είναι δυνατή η δημιουργία και αποθήκευση μιας σειράς από επεξεργασίες ώστε αυτές να μπορούν να επαναληφθούν εύκολα, αν χρειαστεί. Το κομμάτι του player η σημαντικότερη προσθήκη είναι ο τρόπος απεικόνισης και κύλισης των εξώφυλλων, η δυνατότητα κατάταξης με διάφορα κριτήρια και η δυνατότητα του χρήστη να επιλέξει πολλά μαζί (με ctrl|shift click) ώστε να προωθηθούν προς αναπαραγωγή.
Η MusiCHi τέλος ανακοίνωσε την διάθεση του Tagger ως ξεχωριστή εφαρμογή καθώς και την διάθεση μιας “ελαφριάς” έκδοσης του player με μικρούς μόνο περιορισμούς (όπως είναι η πρόσβαση σε μια μόνο βάση δεδομένων).