Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 25/09/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

H Devialet παρουσίασε τα προϊόντα της στην Ελλάδα.

Φωτο
18/09/2014

Σε μια συνάντηση με τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο Giovanni Menato παρουσίασε τις βασικές ιδέες της Γαλλικής εταιρίας και τα νέα προϊόντα της, συμπεριλαμβανόμενου και του συστήματος Ensemble, της πρώτης ολοκληρωμένης λύσης που περιλαμβάνει και την τεχνολογία SAM.
Όλα ξεκίνησαν με τον εντυπωσιακό D-Premier πριν από μερικά χρόνια, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος αποτέλεσε μια πρώτης τάξης πλατφόρμα δοκιμής της τεχνολογίας των Γάλλων οι οποίοι προσφέρουν πλέον τρία διαφορετικά μοντέλα με τιμές που κινούνται σε κάπως χαμηλότερα επίπεδα. Ο 110, ο 170 και ο 240 είναι πλέον οι επιλογές που έχει κανείς όταν θέλει να αγοράσει έναν ενισχυτή της Devialet, με τον 240 να αποτελεί, με βάση την τιμή, τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες, τον διάδοχο του D-Premier.
Και τα τρία μοντέλα μοιράζονται το ίδιο user interface, την δυνατότητα για παραμετροποίηση μέσω το διαδικτύου, το DSP και την τεχνολογία του τελικού σταδίου, καθώς και τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ διαφοροποιούνται ως προς την ισχύ (η αποδιδόμενη ανά κανάλι σε φορτίο 6Ω αντιστοιχεί στον κωδικό του μοντέλου), στον μετατροπέα a/d και στις εισόδους.
Το μικρότερο μοντέλο (170) βασίζεται σε έναν μετατροπέα a/d PCM4202 της Texas και προσφέρει τέσσερις ψηφιακές εισόδους και μια είσοδο phono (με ρυθμιζόμενο κέρδος και συχνότητα δειγματοληψίας), ενώ τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα περιλαμβάνουν επτά ψηφιακές εισόδους δύο οποίες μπορούν να μετατραπούν σε αναλογική είσοδο line, και, επιπροσθέτως μια πλήρως ρυθμιζόμενη είσοδο phono (ΜΜ/ΜC, ευαισθησία, αντίσταση, καμπύλη αποέμφασης). Και τα τρία μοντέλα περιλαμβάνουν θύρες USB και Ethernet, ενώ τα δύο μεγαλύτερα διαθέτουν, ακόμη, έξοδο για υπογούφερ και ψηφιακή έξοδο. Όσον αφορά το ασύρματο streaming αυτό δίνεται ως προαιρετική δυνατότητα στα δύο μικρότερα μοντέλα ενώ το μεγαλύτερο διαθέτει αυτή την δυνατότητα ως στάνταρντ, μαζί με αυτήν της λειτουργίας σε ρυθμό μονομπλόκ (οπότε χρειάζονται δύο συσκευές, με το πλεονέκτημα ότι ο χρήστης έχει στη διάθεσή του το σύνολο των εισόδων τους). Το επόμενο βήμα της εταιρίας ήταν η παρουσίαση (στο τελευταίο High End σόου του Μονάχου) της τεχνολογίας SAM, η οποία επιτρέπει την αντιστάθμιση των χαρακτηριστικών του ηχείου που συνδέεται στην έξοδο του κάθε ενισχυτή. Ο αλγόριθμος είναι ξεχωριστός για κάθε ηχείο και οι Γάλλοι φαίνεται να είναι απασχολημένοι με την κάλυψη μεγάλου μέρους της αγοράς με αλγόριθμους που ο χρήστης μπορεί να κατεβάζει από το διαδίκτυο.
Ελάχιστες εβδομάδες μετά την θορυβώδη παρουσίαση της τεχνολογίας SAM στο Μόναχο, η Devialet παρουσίασε ένα αντίστοιχο ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει ενισχυτή και ηχεία. Το Ensemble είναι το πρώτο τους τέτοιο προϊόν και ως εκ τούτου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, υπό την έννοια ότι, πιθανώς, θα αποτελέσει ένα case study για τα επόμενα βήματα της εταιρίας (ο Menato, κατά την παρουσίασή του, έκανε σαφές ότι η Devialet θα κινηθεί επιθετικά και προς τις χαμηλότερες κατηγορίες χωρίς, όμως, να γίνει πιο συγκεκριμένος).
Το σύστημα βασίζεται στον μικρό ολοκληρωμένο ενισχυτή, το μοντέλο 120, το οποίο αποδίδει 120W ανά κανάλι, με το γνωστό στάδιο εξόδου ADH της εταιρίας, ενσωματώνει DAC 24/192, προενισχυτή phono και την τεχνολογία Devialet Air για ασύρματο streaming, ενώ ο χρήστης μπορεί να παραμετροποιήσει τις εισόδους και τις εξόδους κατά το δοκούν μέσω του web configurator.
Ο ενισχυτής “τρέχει” την τεχνολογία SAM, είναι δηλαδή σε θέση να αντισταθμίσει τα χαρακτηριστικά των ηχείων σε πραγματικό χρόνο με στόχο την ακρίβεια και είναι, προφανώς, ρυθμισμένος για τα συγκεκριμένα ηχεία που χρησιμοποιούνται στο Ensemble, μια ειδική έκδοση του μοντέλου GT1 της Atohm την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια η Devialet. Πρόκειται για ένα μικρό σε όγκο δίδρομο ηχείο βάσης/ραφιού, όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι η αλήθεια (σε σχέση με τις δυνατότητες του ενισχυτή) αλλά, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, με την αντιστάθμιση που προσφέρει η τεχνολογία SAM, μπορεί να “κατέβει” μέχρι τα 25Hz (-3dB), επίδοση που κρίνεται ως εντυπωσιακή με βάση το μέγεθός του. Το Ensemble θα περιλαμβάνει και τα απαραίτητα καλώδια για την σύνδεση των ηχείων, επίσης της Atohm.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-522.1524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.devialet.com/