Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 03/10/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

PLX-1000: H Pioneer επιστρέφει στον χώρο του αναλογικού...

Φωτο
17/07/2014 [δ.τ.]

Είναι μια από τις εταιρίες που είχε γράψει (στο μακρινό παρελθόν) την δική της ιστορία στον χώρο του βινυλίου. Η Pioneer φαίνεται να επιστρέφει στον αναλογικό ήχο μέσα από την παρουσίαση ενός πλατό σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά, αυτόν του DJ-ing.
Η συσκευή ανακοινώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και έχει κωδικό PLX-1000. Πρόκειται σαφώς για μια σχεδίαση με στόχο τους επαγγελματίες (αν και αυτό δεν έχει σταματήσει κατά καιρούς τους φίλους του αναλογικού ήχου από το να εκτιμήσουν ανάλογα προϊόντα -αν πιάνετε το υπονοούμενο...) και περιλαμβάνει μια σειρά από σχετικές δυνατότητες όπως είναι η δυνατότητα μικρορύθμισης των στροφών (με επιλογή της κλίμακας μεταξύ ±8% , ±16% και ± 50%), η γρήγορη εκκίνηση (300mS για τις 33 στροφές), το ενσωματωμένο στροβοσκόπιο και το μικρό φωτιστικό ώστε να είναι δυνατός ο χειρισμός του ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Η οδήγηση του πλατό είναι άμεση (με υψηλή ροπή κατά την εταιρία, προφανώς λόγω της ανάγκης για γρήγορη εκκίνηση) και η βάση του συστήματος είναι κατασκευασμένη από τρία επίπεδα διαφορετικών υλικών, με την ανώτερη επιφάνεια να είναι χυτή από μέταλλο, την ενδιάμεση από ρητίνη πάχους 8 χιλιοστών και την κατώτερη από συνθετικό υλικό πάχους 9 χιλιοστών με αυξημένες δυνατότητες απόσβεσης των κραδασμών. Ο βραχίονας είναι τύπου “S” με αφαιρούμενο head-shell και καρντανική ανάρτηση τεσσάρων εδράνων. Η Pioneer αναφέρει ότι το armboard είναι απομονωμένο μέσω ελαστικού υλικού ώστε να μειώνεται η η μεταφορά των κραδασμών προς την κεφαλή. Η έξοδος είναι υλοποιημένη με θηλυκά επίχρυσα RCA.

info: Intersys A.E. Τηλ.: 210-955.4000, http://www.intersys.gr/, http://pioneerdj.com/