Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 04/07/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Κάλυψη των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 4K από την Sony.

Φωτο
03/07/2014

Κατά τη διάρκεια ειδικής παρουσίασης για τους Έλληνες δημοσιογράφους, η Sony έδωσε λεπτομέρειες για την κάλυψη των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου με εξοπλισμό που υποστηρίζει υπέρ-υψηλή ανάλυση και έδωσε την ευκαιρία στους παριστάμενους να δουν από κοντά το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός ultra slow motion και 4K είναι τόσο εντυπωσιακός, ώστε μπορούμε να μιλάμε για μια νέα εποχή στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων!
Συγκεκριμένα, για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος, η Sony μετέφερε στην Βραζιλία με 47 πτήσεις, 4.500 τόνους μηχανημάτων και εξοπλισμού, περισσότερους από 280 ανθρώπους-προσωπικό και τεχνικούς από την εταιρεία, καλύπτοντας 12 διαφορετικές τοποθεσίες και περισσότερα από 50.000 μίλια. Η κάθε μια από τις 300 κάμερες της Sony που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αγώνων έπρεπε να ρυθμιστεί επί τόπου και να ελεγχθεί η σωστή λειτουργία της, ενώ το χρονοδιάγραμμα ανά αγώνα είναι ιδιαίτερα πιεστικό. Η εταιρία στήνει σε 90 λεπτά, κάμερες για 37 σταθερά πλάνα σε κάθε αγώνα, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά θα τραβηχτούν πάνω από 2.500 ώρες στιγμιότυπων και αγώνων.
“Το δύσκολο και εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα της Sony, στόχο έχει να ικανοποιήσει πλήρως κάθε ποδοσφαιρόφιλο, ανά την υφήλιο, και γι΄ αυτό ενεργοποιήσαμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό και τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της Sony στην Ελλάδα, Γιάννης Γρατσώνης, σε δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Sony, στο Golden Hall, όπου οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τη ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων 4K της εταιρίας και αποκλειστικό υλικό από στιγμιότυπα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2014 σε υπέρ-υψηλή ανάλυση.
Ενδιαφέρουσα επίσης ήταν και η επίδειξη της λειτουργίας Live Football (την οποία η Sony έχει ανακοινώσει αλλά δεν είχε επιδείξει στο κοινό με πραγματικό υλικό). Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στον θεατή να μπει στην καρδιά των γεγονότων την ημέρα του αγώνα, βελτιώνοντας εικόνες και ήχο για μια αυθεντική εμπειρία του σταδίου με καταπράσινο τερέν, γρήγορη δράση και τις φωνές των οπαδών. Το σχετικό interface προσφέρει, επίσης, ειδήσεις και τα σημαντικότερα νέα από τη FIFA, ενώ με το άγγιγμα ενός κουμπιού, επιτρέπει την άμεση διακοπή της φωνής του σχολιαστή, για την απόλαυση των αγώνων, χωρίς περισπασμούς
Η νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA 4K Ultra HD και Full HD LCD, από τη Sony, διατίθεται ήδη στην αγορά. Σχετικά με την παρουσίαση των μοντέλων στην Ελληνική αγορά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, http://www.sony.gr/