Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/05/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

Νέες τηλεοράσεις 4K και Full HD από την Sony για το 2014

Φωτο
29/04/2014

Παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων της Sony για το 2014. H σειρά περιλαμβάνει συσκευές που υποστηρίζουν ανάλυση 4K καθώς και πιο “συμβατικές” Full HD και ενσωματώνει τεχνολογίες που υπόσχονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα τόσο της εικόνας όσο και του ήχου.
Η φετινή σειρά τηλεοράσεων Bravia περιλαμβάνει τρεις σειρές συσκευών με συνολικά επτά μοντέλα που μπορούν να προβάλλουν εικόνα υπέρ-υψηλής ανάλυσης καθώς και έξι σειρές με 14 συνολικά μοντέλα οι οποίες μπορούν να προβάλλουν εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Πέρα από τον αριθμό των μοντέλων, πάντως, αυτό που έχει αρκετό ενδιαφέρον είναι το πακέτο των τεχνολογιών που έχει ενσωματώσει οι εταιρία στις νέες συσκευές. Σε αυτό περιλαμβάνεται ο αλγόριθμος X-tended Range για τον δυναμικό έλεγχο της αντίθεσης μέσω τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας των πάνελ (η εταιρία αναφέρει ότι η έκδοση Pro μπορεί μέχρι και να τριπλασιάσει την επίδοση της συσκευής στον τομέα αυτό) καθώς και η τεχνολογία ήχου Clearaudio+ η οποία, στα μεγαλύτερα μοντέλα συνδυάζεται με πλήρη ηχεία τα οποία περιλαμβάνουν τουίτερ, μιντ/γούφερ και υπογούφερ, το τελευταίο με φόρτιση bass reflex, επιλογή που μπορεί να φαίνεται τετριμμένη με κριτήρια υψηλής πιστότητας είναι όμως αρκούντως ριζοσπαστική στον χώρο των τηλεοράσεων όπου η κακή ποιότητα ήχου μας ταλαιπωρεί εδώ και κάποια χρόνια. Η επιλογή χρήσης “κανονικών” ηχείων, διευκολύνθηκε από τον σχεδιασμό του πλαισίου της συσκευής ο οποίος βασίζεται στο concept “Wedge” και δίνει περισσότερο χώρο κοντά στη βάση της συσκευής. Στον χώρο της προβολής 4Κ, οι συσκευές της Sony υποστηρίζουν μέχρι και 60p (για προβολή γρήγορων σκηνών χωρίς προβλήματα), HDMI 2.0, αποκωδικοποίηση HEVC (ο νέος πολυσυζητημένος codec) και MHL 3.0, που υποστηρίζει έξοδο 4K από smartphones και tablets. Όλα τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας βασίζονται στον νέο επεξεργαστή X-Reality PRO.
Το μενού των νέων συσκευών έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να είναι πιο ελκυστικό, ταχύτερο στην αρχική φόρτωση (η Sony αναφέρει ότι απαιτούνται 2 δευτερόλεπτα αντί για 10) και προσφέρει δυνατότητα παραμετροποίησης ώστε να περιλαμβάνει μόνο τις επιλογές που θέλει ο χρήστης (κάτι που κάνει το user interface πιο καθαρό και ευχάριστο στη χρήση). Η Sony επέδειξε, επίσης, ένα νέο τηλεχειριστήριο που επιτρέπει την πρόσβαση στο μενού μέσω επιφάνειας επαφής (touch pad) που μας φάνηκε πιο εύχρηστο και φιλικό ενώ σε επίπεδο συνδεσιμότητας και οι νέες συσκευές υποστηρίζουν, φυσικά, την τεχνολογία NFC και το One Touch Mirroring που είχε παρουσιάσει η εταιρία την περασμένη χρονιά.
Τέλος, ενδιαφέρουσες δυνατότητες (τουλάχιστον για τους πλέον φανατικούς του είδους...) φαίνονται οι λειτουργίες Social Viewing, η οποία επιτρέπει την συμμετοχική τηλεθέαση μέσω Twitter και Skype και Live Football που προσφέρει δυνατότητα προσομοίωσης του ήχου σε ένα ποδοσφαιρικό στάδιο (οι μηχανικοί της Sony σχεδίασαν τον σχετικό αλγόριθμο με βάση την ακουστική του διάσημου Μαρακανά) και δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω της FΙFA.
Η νέα σειρά τηλεοράσεων Bravia 4K Ultra HD και Full HD LCD θα διατίθεται στην αγορά από την Άνοιξη του 2014.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, http://www.sony.gr/