Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 10/07/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Μέσα στο καλοκαίρι διαθέσιμη η σειρά S2100 της Yamaha.

Φωτο
03/06/2014

Η εταιρία είχε δώσει κάποιες λεπτομέρειες για τις δύο νέες συσκευές, ένα CD/SA-CD player και έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, την άνοιξη και τις παρουσίασε επισήμως στο σόου του Μονάχου. Τώρα, ανακοίνωσε ότι θα είναι διαθέσιμες στην διεθνή αγορά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι προφανές, ότι η ιδέα τους για επιστροφή στο πατροπαράδοτο Hi-Fi λειτουργεί...
Οι δύο συσκευές θα έχουν κωδικούς CD-S2100 και A-S2100 για το player και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή αντιστοίχως. Η χρήση του γράμματος “S” και η ονοματολογία εν γένει παραπέμπουν φυσικά στα κορυφαία CD-S3000 και A-S3000 και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού τόσο σε θέματα εμφάνισης όσο και σε κάποιες λειτουργικές τους πλευρές, τα νέα προϊόντα φαίνεται να έχουν κάποιες κοινές καταβολές με αυτήν. Πιο προφανής είναι ο σχεδιασμός του σασί τους ο οποίος παραμένει πιστός στην γνωστή (δοκιμασμένη και σαφώς επιτυχή) συνταγή της εταιρίας.
Το CD/SA-CD player χρησιμοποιεί την βασική δομή του CD-S3000 και διαθέτει DAC σχεδιασμένο από την Steinberg, σχεδιασμένο γύρω από 32μπιτο τσιπ της ESS (ES9016), προσφέροντας μάλιστα και θύρα USB ώστε να μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει streaming από υπολογιστή. Τα μηχανικά μέρη είναι ιδιαίτερα προσεγμένα.
Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί στάδιο ισχύος υλοποιημένο με MOSFET και βαρύ τροφοδοτικό, όλα τοποθετημένα στο σασί κατά την προσφιλή συμμετρική αρχιτεκτονική της Yamaha. Περιλαμβάνει προενισχυτή phono (υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς), ενισχυτή ακουστικών και θα αποδίδει 160W ανά κανάλι σε φορτία 4Ω. Το κύκλωμά του θα βασίζεται στη balanced τοπολογία της Yamaha η οποία προβλέπει χρήση ημιαγωγών όμοιας πολικότητας σε κάθε κλάδο. Η ρύθμιση της στάθμης θα γίνεται με ψηφιακά ελεγχόμενο κύκλωμα.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://europe.yamaha.com/