Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 30/01/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

OCC iT Reference: Το κορυφαίο καλώδιο ηχείων της Audio4Soul.

OCC iT Reference: Το κορυφαίο καλώδιο ηχείων της Audio4Soul.
25/01/2015, [δ.τ.]

Οι περισσότεροι γνώρισαν την ελληνική εταιρία από την σειρά διακοπτικών ενισχυτών που προσφέρει, αλλά η Audio4Soul “παίζει” εδώ και αρκετό καιρό και στον χώρο των καλωδίων. Το καινούριο OCC iT Reference κινείται σε μια υψηλότερη κατηγορία τιμής σε σχέση με το Xtreme v.2 αλλά υπόσχεται απόδοση αντίστοιχη με αυτήν καλωδίων πολύ υψηλότερου κόστους.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το τυπικό πακέτο του OCC iT Reference (για δύο κανάλια, με μήκος 2.5 μέτρα, τερματισμένο) θα κοστίζει €720,- αλλά η απόδοση που πρέπει να περιμένει κανείς είναι εφάμιλλη με αυτή που αναμένεται να συναντήσει σε πολύ υψηλότερες κατηγορίες τιμής (μεταξύ 2.000 και 5.000 δολαρίων). Η εταιρία αναφέρει ότι το καλώδιο σχεδιάστηκε ως φυσικός συνοδός της κορυφαίας σειράς ενισχυτών Reference που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες.
Όπως φαίνεται και από την ονομασία του, το OCC iT Reference χρησιμοποιεί αγωγούς από χαλκό με χύτευση Ohno (OCC) μια επεξεργασία η οποία εξασφαλίζει την δημιουργία κρυστάλλων πολύ μεγάλου μήκους, με πολύ μεγάλη καθαρότητα (99.9999%), αμφότερα στοιχεία που θεωρούνται από πολλούς σημαντικοί παράγοντες ποιότητας ενός καλωδίου.
Η κατασκευή του καλωδίου ακολουθεί την γνωστή τακτική της εταιρίας με τους διαχωρισμένους/ανεξάρτητους κλάδους οι οποίοι μπορούν α σταθεροποιηθούν με ταινίες βέλκρο. Εννοείται ότι υπάρχει δυνατότητα κατασκευής/αγοράς καλωδίων με το μήκος που επιθυμεί ο αγοραστής.

info: Audio4Soul, τηλ.: 6993-507.236, http://audio-4-soul.com/