Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 25/09/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η B&W παρουσίασε τη νέα σειρά 800 Diamond.

Η B&W παρουσίασε τη νέα σειρά 800 Diamond.
09/09/2015, [δ.τ.]

Με δεδομένο ότι μια νέα κορυφαία σειρά ηχείων από την συγκεκριμένη εταιρία είναι πάντοτε ένα μεγάλο νέο στον χώρο των audiophiles, η 800 Series Diamond, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, αναμένεται να είναι αντικείμενο συζήτησης για αρκετούς μήνες. Και όχι άδικα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σειρά έκανε την εμφάνισή της, πριν από 40 περίπου χρόνια με ένα από τα σημαντικότερα ηχεία που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, το θρυλικό 801, η εξέλιξη του οποίου τα χρόνια που ακολούθησαν καθόρισε εν πολλοίς την παρουσία και την δυναμική του Βρετανού κατασκευαστή. Το 801 δεν υπάρχει πλέον ως κωδικός στη σειρά 800 υπάρχουν όμως όλα τα υπόλοιπα μοντέλα, από το κορυφαίο 800 μέχρι το κόμπακτ μόνιτορ βάσης 805, τα οποία θα ξεχωρίζουν με την κατάληξη D3 από τα αντίστοιχα ηχεία της προηγούμενης σειράς και με βάση τα όσα λένε οι άνθρωποι της Bower & Wilkins δεν πρόκειται απλώς για εξελίξεις αλλά για το αποτέλεσμα ενός πλήρους ανασχεδιασμού (“completely re-imagined entity” ανέφερε, χαρακτηριστικά ο επικεφαλής έρευνας της εταιρίας, Martial Roysseau).
Ο ανασχεδιασμός αυτός, πάντως, φαίνεται ότι άφησε απέξω το πιο συζητημένο (και πιθανώς καθοριστικό) κομμάτι των προηγούμενων μοντέλων, το τουίτερ θόλου από διαμάντι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα “στάθηκε αδύνατον να γίνουν βελτιώσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι”.
Στα υπόλοιπα μέρη έγιναν όντως σημαντικές αλλαγές. Και με το “σημαντικές” εννοούμε πραγματικά σημαντικές, επειδή η αλλαγή του μιντρέιντζ της B&W είναι πραγματικά κάτι που θα συζητηθεί πολύ. Το νέο μεγάφωνο διαθέτει έναν κώνο που ονομάζεται Contiuum και δεν θα κατασκευάζεται πλέον από κέβλαρ, μια επιλογή που γίνεται για πρώτη φορά από την εποχή του πρώτου 801. Τα γούφερ που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά βασίζονται, επίσης, σε νέο υλικό, το Aerofoil και θα έχουν νέα γεωμετρία η οποία -κατά την εταιρία- μειώνει σημαντικά την παραμόρφωση.
Αλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα, τόσο εσωτερικά, με νέο δικτύωμα ενισχύσεων Matrix, όσο και εξωτερικά αν κρίνει κανείς από την μορφή που φαίνεται στις φωτογραφίες, ενώ και η κεφαλή (άλλο ένα σήμα κατατεθέν της σειράς) έχει αλλάξει. Η νέα δομή ονομάζεται Turbine και είναι κατασκευασμένη από μονοκόμματο αλουμίνιο με βελτιώσεις στην περιοχή στήριξης του τουίτερ. Παραμένει ίδια η τεχνική κατασκευής των καμπίνων η οποία βασίζεται στην διαμόρφωση επάλληλων φύλλων ξυλείας με την εφαρμογή πολύ υψηλής μηχανικής πίεσης σε ειδικά διαμορφωμένα καλούπια.
Η σειρά θα περιλαμβάνει τα μοντέλα 800 D3 (το κορυφαίο της σειράς, όπως συνηθίζεται στις τελευταίες εκδόσεις), 802 D3, 803 D3 και 804 D3 (σχεδιάσεις δαπέδου) και το 805 D3 (βάσης) το οποίο θα είναι και αυτό με την χαμηλότερη τιμή. Όλα τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2015 με εξαίρεση το κορυφαίο 800 D3 το οποίο θα παρουσιαστεί ξεχωριστά και αναμένεται την Άνοιξη του 2016.

info: Audio Veterans, τηλ.: 211-0121.616-7, http://audioveterans.gr/, http://www.bowers-wilkins.net/