Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/09/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Onkyo A-9010: Κλασικός δικάναλος και κάτι παραπάνω...

Onkyo A-9010: Κλασικός δικάναλος και κάτι παραπάνω...
01/04/2015, [δ.τ.]

Την επιστροφή της Onkyo στον χώρο του δικαναλικού audio (τον οποίο γνωρίζει καλά) την έχουμε σημειώσει εδώ και αρκετά καιρό. Ο A-9010 είναι μια ακόμη κίνησή της προς την κατεύθυνση αυτή καθώς πρόκειται για έναν κλασικό ολοκληρωμένο ενισχυτή που είναι, ωστόσο, ευθυγραμμισμένος με τις σύγχρονες τάσεις. Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι η περί ης ο λόγος συσκευή περιλαμβάνει, εκτός από τον προενισχυτή phono, ψηφιακές εισόδους και DAC, καθώς και έναν προσεγμένο ενισχυτή ακουστικών. Το “πακέτο” συμπληρώνεται με προσοχή στις λεπτομέρειες που έχουν νόημα για τους audiophiles όπως είναι τα προσεγμένα βύσματα και η ύπαρξη ρυθμιστικών τονικότητας, όπως τον παλιό-καλό καιρό.
Σε ότι αφορά το ψηφιακό μέρος, ο A-9010 βασίζεται σε μετατροπέα d/a της Wolfson (WM8718) και υποστηρίζει σήματα S/PDIF στα 24/192 μέσω ομοαξονικής εισόδου και στα 24/96 μέσω εισόδου Toslink. Η Onkyo επέλεξε να μην εφοδιάσει την συσκευή με θύρα USB.
Ο A-9010 περιλαμβάνει ενισχυτή ακουστικών με δυνατότητα οδήγησης ακουστικών με υψηλή ονομαστική αντίσταση καθώς επίσης και είσοδο phono κατάλληλη για κεφαλές κινητού μαγνήτη, αποτελώντας έτσι, συνολικά, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον νεοεισερχόμενο στον χώρο των συστημάτων ήχου υψηλής πιστότητας. Ενδιαφέρουσα είναι και η ιδέα της Onkyo να απενεργοποιεί αυτόματα τον DAC όταν χρησιμοποιείται κάποια από τις αναλογικές του εισόδους ώστε να μειώνονται οι πηγές θορύβου.
Ο ενισχυτής αποδίδει 44W/8Ω ανά κανάλι και σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της εταιρίας κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την “κανονική”, η οποία περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και θα είναι διαθέσιμη, κατά τα φαινόμενα σε όλες τις αγορές και την “βρετανική” η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον DAC αλλά θα χρησιμοποιεί audiophile εξαρτήματα σε κάποια σημεία.

info: Εισαγωγική-Εμπορική Ελλάδος Α.Ε., τηλ.: 210-672.1200, http://www.aggbv.gr/, http://www.eu.onkyo.com/