Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 11/06/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος κορυφαίος επεξεργαστής AV από την Rotel.


Νέος κορυφαίος επεξεργαστής AV από την Rotel.
06/01/2015, [δ.τ.]

Ο RSP-1582 είναι ο νέος επεξεργαστής AV της Rotel, μια συσκευή η οποία υποστηρίζει 7.1 κανάλια και μπορεί να διαχειριστεί σήματα video με ανάλυση 4Κ αποτελώντας έναν πρώτης τάξης ελεγκτή για κάθε οπτικοακουστικό σύστημα.
Όσον αφορά το κομμάτι του audio, η συσκευή βασίζεται σε έξι ολοκληρωμένα d/a της Wolfson (WM8740) τα οποία υποστηρίζουν σήματα 24/192. Τέσσερα από αυτά χρησιμοποιούνται για τα δύο κυρίως, το κεντρικό και το κανάλι του υπογούφερ ενώ ένα τσιπ χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κανάλια και ένα για τα κανάλια surround. O επεξεργαστής περιλαμβάνει, επίσης, έναν μετατροπέα A/D της Texas (PCM1804) για την ψηφιοποίηση των αναλογικών σημάτων. Την επεξεργασία του ψηφιακού audio έχει αναλάβει ένα DSP από την σειρά Aureus της Texas (TMS320DA808), το οποίο τρέχει, επίσης, έναν παραμετρικό ισοσταθμιστή δέκα περιοχών. Το πακέτο των εισόδων περιλαμβάνει τρεις οπτικές και τρεις ομοαξονικές ψηφιακές εισόδους, θύρα USB για streaming από υπολογιστή (μέχρι 24/192) καθώς και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/aptX. Στις αναλογικές εισόδους περιλαμβάνεται phono, δέκα, συνολικά, εισόδοι single ended, balanced είσοδος και είσοδος 7.1 και ο προενισχυτής διαθέτει αναλογικό bypass για τον χειρισμό των σημάτων στο αναλογικό πεδίο. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται σε βήματα του 0.5dB. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του single ended και balanced εξόδους καθώς και έξοδο για δύο υπογούφερ.
Όσον αφορά στο κομμάτι του βίντεο, ο RSP1582 προσφέρει οκτώ θύρες HDMI με δυνατότητα χειρισμού (pass-through) σημάτων 4K και βασίζεται στον επεξεργαστή Sil9573 της Silicon Image. Διαθέτει δύο εξόδους HDMI/4K η μία από τις οποίες υποστηρίζει τις λειτουργίες ARC και CEC, καθώς επίσης και μια ακόμη είσοδο HDMI στην πρόσοψη η οποία, επίσης, υποστηρίζει βίντεο 4K.
Είναι διαθέσιμος σε μαύρο και ασημί χρώμα.

info: Audio Veterans, τηλ.: 211-0121.616-7, http://audioveterans.gr/, http://www.rotel.com/