Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 26/06/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Android TV από την Sony και στην ελληνική αγορά.

Android TV από την Sony και στην ελληνική αγορά.
24/06/2015, [συνέντευξη τύπου]

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρία στους Έλληνες δημοσιογράφους, παρουσίασε τις νέες σειρές τηλεοράσεων της, οι οποίες υποστηρίζουν την τεχνολογία Android TV δίνοντας εντελώς διαφορετική έννοια στην διαδραστικότητα χρήστη-συσκευής και προσφέροντας πολύ περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας.
Συνολικά, η Sony ανακοίνωσε έξι νέες σειρές συσκευών με δυνατότητα προβολής 4Κ και έξι σειρές με δυνατότητα προβολής Full HD σε μια μεγάλη ποικιλία διαγωνίων που ξεκινούν από τις 43 ίντσες για τις πρώτες και τις 32 για τις δεύτερες και καταλήγουν, και στις δύο, στις 75 ίντσες. Εννοείται, ότι διαφορές υπάρχουν, εκτός του μεγέθους της οθόνης και στις δυνατότητες.
Οι πιο ενδιαφέρουσες πλευρές των νέων τηλεοράσεων είναι, φυσικά, η δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την τεχνολογία Android TV καθώς και η ενσωμάτωση σε αυτές του νέου επεξεργαστή εικόνας της Sony, ο οποίος είναι γνωστός ως X1 4K (ο επεξεργαστής αφορά στις συσκευές 4K).
Όσον αφορά το Android TV, οι συσκευές της Sony προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης της λειτουργίας Google-Cast ώστε να είναι δυνατή η αποστολή περιεχομένου από το κινητό, το smartphone και το tablet στην τηλεόραση, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τις συσκευές αυτές από το “βάρος” διαχείρισης των δεδομένων. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί το περιεχόμενο σε μεγάλη οθόνη και να χρησιμοποιήσει τις φορητές του συσκευές για κάποια άλλη δουλειά. Η ύπαρξη του Android TV συνδυάζεται αρμονικά με την δυνατότητα χειρισμού της τηλεόρασης μέσω του χειριστηρίου “One-Flick” το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί στις δυνατότητες της συσκευής και στο περιεχόμενο με απλές κινήσεις μέσω των μενού. Επιπροσθέτως, οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν με μια σειρά περιφερειακών τρίτων κατασκευαστών καθώς επίσης και με τα χειριστήρια του PS4.
O νέος επεξεργαστής X1 4K της εταιρίας προσφέρει μια νέα σειρά αλγόριθμων βελτίωσης της εικόνας, αλλά το σημαντικότερο πλεονέκτημά του, όπως ανέφερε και ο Mark Whiteman (Technical Marketing Manager) κατά την παρουσίασή του, είναι η δυνατότητα που έχει να ανιχνεύει και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του προγράμματος που καλείται να διαχειριστεί. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το υλικό συμβατικής και συμβατικής υψηλής ανάλυσης (SD και HD) όσο και το υλικό 4Κ, το οποίο, πλέον, προέρχεται από διάφορες πηγές με διαφορετικούς τρόπους κωδικοποίησης/συμπίεσης και απαιτεί διαφορετικές επεξεργασίες. Εννοείται, ότι οι συσκευές 4K πραγματοποιούν upscaling στη μέγιστη δυνατή ανάλυση. Ο X1 4K ενσωματώνεται σε όλες τις συσκευές της μεγάλης σειράς (4K) των Android TV.
Τέλος, έγινε ξεχωριστή αναφορά στον σχεδιασμό των νέων συσκευών. Ο Whiteman ανέφερε ότι στόχος της εταιρίας είναι να προσεγγίσει την ιδέα ενός “παράθυρου” ή ενός λεπτού φύλλου χαρτιού και πράγματι, οι κορυφαίες συσκευές που είδαμε είναι πολύ λεπτές με την X90C να μην ξεπερνά τα 4.9mm στο λεπτότερο σημείο της.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, http://www.sony.gr/