Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/11/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


A-S1100: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Yamaha.

A-S1100: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Yamaha.
30/07/2015, [δ.τ.]

Βασισμένος στα επιτυχημένα μοντέλα A-S3000 και A-S2100, που έβαλαν την Yamaha και πάλι στο παιχνίδι του δικαναλικού ήχου για απαιτητικούς, ο A-S1100 είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής που συνδυάζει την προσεγμένη αισθητική με την ιδιαίτερη προσέγγιση στην σχεδίαση που έχει κάνει την εταιρία διαχρονικά δημοφιλή.
Ο ενισχυτής παρουσιάστηκε το καλοκαίρι και εμφανισιακά ακολουθεί την γνωστή και πολύ επιτυχημένη συνταγή της Yamaha, με βαριά πρόσοψη από αλουμίνιο, όπου κυριαρχεί η παρουσία δύο αναλογικών οργάνων μέτρησης της στάθμης και σασί σε δύο χρώματα (ασημί ή μαύρο) με πλευρικές επιφάνειες από ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ξύλο ή ξύλο φινιρισμένο με λάκα πιάνου. Τα ρυθμιστικά και οι διακόπτες παραπέμπουν στους κλασικούς ενισχυτές της Yamaha και ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ρυθμιστικά τονικότητας, διακόπτη mute, έξοδο ακουστικών και δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ομάδων ηχείων (προς μεγάλη απογοήτευση των απανταχού φίλων της εταιρίας, πάντως, απουσιάζει το φημισμένο της loudness).
O εσωτερικός κόσμος του ενισχυτή έχει επίσης αρκετό ενδιαφέρον. Η Yamaha επέλεξε ένα στάδιο εξόδου που λειτουργεί σε ένα είδος τοπολογίας γέφυρας με αποτέλεσμα το κύκλωμα να λειτουργεί σε balanced mode χωρίς αναφορά σε κάποιο κοινό κόμβο (γη). Η εταιρία αναφέρει ότι χρησιμοποιεί ημιαγωγούς ισχύος (MOSFET) της ίδιας πολικότητας σε κάθε κλάδο και ξεχωριστούς βρόχους ανάδρασης και τροφοδοτικά, με αποτέλεσμα το κύκλωμα να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε προβλήματα που προέρχονται από τον θόρυβο στην γείωση. Το στάδιο ισχύος βασίζεται σε διακριτά εξαρτήματα και η Yamaha έχει χρησιμοποιήσει ένα ψηφιακά ελεγχόμενο ολοκληρωμένο της JRC για τον έλεγχο της στάθμης και της τονικότητας με τα κυκλώματα που αφορούν στην τελευταία να τίθενται εκτός λειτουργίας στην κεντρική θέση των ρυθμιστικών. Διακριτά εξαρτήματα χρησιμοποιούνται επίσης και στον προενισχυτή phono ο οποίος είναι κατάλληλος για κεφαλές MM/MC. Η κατασκευή του ενισχυτή ακολουθεί τη γνωστή αρχή της συμμετρίας που εφαρμόζει η εταιρία στις συσκευές της ενώ διατίθεται και τηλεχειρισμός.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://europe.yamaha.com/