Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/02/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Σειρά Special Edition από την ATC.

Σειρά Special Edition από την ATC.
16/02/2016, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για μια νέα σειρά ηχείων τα οποία θα αποτελούν ειδική έκδοση των καθιερωμένων μόνιτορ SCM50, SCM100 και SCM150, σε ενεργή και παθητική έκδοση, με καμπίνες των οποίων οι πλευρές θα είναι καμπυλωμένες και το φινίρισμα ιδιαίτερα προσεγμένο. Τα μοντέλα της ειδικής αυτής έκδοσης θα ξεχωρίζουν από την κατάληξη “SE” στην ονομασία και θα είναι διαθέσιμα σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα από φυσικό ξύλο καθώς και τρία διαφορετικά “τελειώματα” στο επάνω μέρος της καμπίνας, ώστε ο χρήστης να επιλέξει του συνδυασμούς που ταιριάζουν στο προσωπικό στυλ και στον χώρο του. Άλλες λεπτομέρειες που θα κάνουν τα ηχεία της σειράς να ξεχωρίζουν θα είναι η κατασκευή των επιφανειών σύνδεσης στο πίσω μέρος (τόσο για τα παθητικά όσο και για τα ενεργά μοντέλα). Η στήριξη των ηχείων στο δάπεδο γίνεται μέσω τεσσάρων ακίδων που είναι ρυθμιζόμενες και προσαρμόζονται σε μια ειδική, ενδιάμεση βάση (plynth) από ακρυλικό υλικό).
Η βασική σχεδίαση των τριών ηχείων δεν αλλάζει. Είναι τριών δρόμων, τριών μεγαφώνων και η χαρακτηριστική, ξεχωριστή μπάφλα που χρησιμοποιεί η ATC θα φιλοξενεί -και στις τρεις περιπτώσεις- το νέο τουίτερ της εταιρίας (μαλακού θόλου, μίας ίντσας με διπλή ανάρτηση) και το κλασικό μιντ θόλου των 75 χιλιοστών το οποίο η ATC εξελίσσει από το 1976. Τα γούφερ που χρησιμοποιούνται είναι βασισμένο στη γνωστή τεχνολογία SL της εταιρίας και έχουν διάμετρο που διαφοροποιείται ανάλογα με το μοντέλο. Το μικρότερο SCM50SE θα χρησιμοποιεί γούφερ 9 ιντσών, το SCM100SE 12 ιντσών ενώ το μεγάλο μοντέλο, SCM150SE, 15 ιντσών.
Οι ενεργές εκδόσεις των ηχείων θα βασίζονται στους κορυφαίους ενισχυτές για εφαρμογές τριών δρόμων της εταιρίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τελεστικούς ενισχυτές με διακριτούς ημιαγωγούς στα στάδια εισόδου, απομονωτή και φίλτρων και στάδια ισχύος υλοποιημένα με MOSFETS σε τάξη ΑΒ. Τα ενεργά φίλτρα που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν στάδια all pass ώστε να βελτιστοποιείται και η απόκριση φάσης. Η ισχύς του ενισχυτή είναι 350W και περιλαμβάνει συστήματα προστασίας από την υπερφόρτωση.
Τα φίλτρα των παθητικών μοντέλων είναι η πιο πρόσφατη εκδοχή των βελτιστοποιημένων σχεδιάσεων της εταιρίας και είναι αντισταθμισμένα ώστε το ηχείο να είναι εύκολο ως φορτίο. Όλα τα ηχεία της ATC έχουν έξι χρόνια εγγύηση.

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5, http://www.locationhiend.com/, http://www.atcloudspeakers.co.uk/