Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 01/02/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


8300A: Ο καλύτερος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audiolab!

8300A: Ο καλύτερος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audiolab!
30/09/2015, [δ.τ.]

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η ίδια η εταιρία η οποία φαίνεται ότι ανασχεδίασε πλήρως μια από τις πλέον κλασικές συσκευές της προκειμένου να την προσαρμόσει στις σύγχρονες απαιτήσεις και να την κάνει ακόμη καλύτερη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ο 8300Α είναι ο τελευταίος ενισχυτής σε μια γραμμή εξέλιξης που ξεκινά με τον ιστορικό 8000Α του 1983, κατά πολλούς μια από τις πιο χαρακτηριστικές συσκευές της βρετανικής βιομηχανίας audio, και φθάνει μέχρι σήμερα.
Ο 8000Α αποτέλεσε για πολλούς audiophiles της εποχής την απαρχή της σχέσης τους με τις ποιοτικές συσκευές ήχου και αυτοί ανταποκρίθηκαν αναλόγως κάνοντάς τον ένα πραγματικό best seller. Η Audiolab διατήρησε τον 8000Α στην παραγωγή επί 14 χρόνια, δείγμα μιας πολύ επιτυχημένης πορείας. Ο 8300Α είναι η δεύτερη συσκευή που παρουσιάζει η εταιρία στην σειρά 8300, αμέσως μετά το CD Player/DAC 8300CD αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο, το οποίο αποτέλεσε μια βελτιωμένη εκδοχή της προηγούμενης ψηφιακής πηγής της Audiolab, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι μια εντελώς νέα σχεδίαση η οποία θα αντικαταστήσει τον 8200Α.
Η αισθητική και το user interface toy 8300Α ακολουθούν τις γενικές γραμμές της νέας σειράς αλλά στο εσωτερικό υπάρχουν ακόμη σημαντικότερες αλλαγές. Ο νέος ενισχυτής αποδίδει 75W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω με δυνατότητα παροχής ρεύματος 15Α (είναι κατά 15W ισχυρότερος από τον 8200Α) και βασίζεται σε ένα τροφοδοτικό με μετασχηματιστή 300VA και πυκνωτικό φίλτρο 2x15000μF ανά κανάλι. Το στάδιο εξόδου βασίζεται σε διακριτούς ημιαγωγούς σε μια τοπολογία που συνδυάζει CFB (Complementary Feedback ή ζεύγος Sziklai όπως είναι επίσης γνωστή, ένας συμπληρωματικός συνδυασμός τρανζίστορ που θυμίζει Darlington και έχει πολύ μεγάλο κέρδος ρεύματος) και συμβατικούς ακόλουθους εκπομπού (Emitter followers). Το στάδιο της προενίσχυσης ακολουθεί μια μινιμαλιστική λογική η οποία περιλαμβάνει μόνο ένα buffer στην είσοδο και το στάδιο ρύθμισης της στάθμης το οποίο έχει εύρος από τα -80dB μέχρι τα +8dB σε βήματα μεταβλητού μεγέθους (ανάλογα με την θέση του ρυθμιστικού).
Ο 8300A περιλαμβάνει προενισχυτή phono για κεφαλές MM/MC με ξεχωριστό τροφοδοτικό ενώ διαθέτει ακόμη πέντε single ended εισόδους στάθμης line καθώς και μια είσοδο balanced. Ο χρήστης έχει, ακόμη, στη διάθεσή του δύο εξόδους προενισχυτή και μια είσοδο τελικού καθώς και δύο ζεύγη ακροδεκτών σύνδεσης για ηχεία. Η οθόνη είναι OLED και προβάλει πληροφορίες για την στάθμη, την επιλεγμένη είσοδο, τον ρυθμό λειτουργίας καθώς και τις ρυθμίσεις της εισόδου phono.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.audiolab.co.uk/