Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 29/02/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


FIM Audio: Χαμηλότερες τιμές και τηλεχειρισμός στον προ-τελικό.

FIM Audio: Χαμηλότερες τιμές και τηλεχειρισμός στον προ-τελικό.
18/02/2016, [δ.τ.]

Η ελληνική FIM Audio ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντική μείωση στις τιμές του προενισχυτή και του τελικού ενισχυτή της, ενώ ο πρώτος έχει πλέον τηλεχειρισμό ο οποίος περιλαμβάνει ρύθμιση της στάθμης και επιλογή mute. Οι δύο συσκευές είχαν δοκιμαστεί στο avmentor.gr πριν από έναν περίπου χρόνο και είχαν αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Η τιμή που ανακοίνωσε η εταιρία για την ελληνική αγορά είναι €1.200,- για τον προενισχυτή και €1.200,- για τον τελικό ενισχυτή. Το κείμενο της δοκιμής μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Ο προενισχυτής είναι μια σχεδίαση με τελεστικούς ενισχυτές και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πέντε εισόδους στάθμης line, από τις οποίες η μία είναι για συσκευή εγγραφής (με την αντίστοιχη έξοδο) και δύο εισόδους για φωνογραφική κεφαλή, μία για κεφαλές κινητού πηνίου (με δυνατότητα επιλογής του κέρδους) και μια για κεφαλές κινητού μαγνήτη. Ο χρήστης έχει, επίσης, στη διάθεσή του μια έξοδο ακουστικών με ξεχωριστό ρυθμιστικό στάθμης. Η έξοδος αυτή τροφοδοτείται από ξεχωριστό ενισχυτή. Ο προενισχυτής, αντί του συνηθισμένου παθητικού εξασθενητή, χρησιμοποιεί την τοπολογία ενεργού ελέγχου της στάθμης (Active Volume Control) του Peter Baxandall η οποία παρουσιάστηκε την δεκαετία του 80.
Ο τελικός ενισχυτής βασίζεται σε μια από τις πλέον συζητημένες τοπολογίες του Douglas Self, η οποία είναι γνωστή ως Trimodal και περιλαμβάνει ένα στάδιο εξόδου με συμπληρωματικούς ημιαγωγούς ισχύος και επιτρέπει στο σχεδιαστή να επιλέξει την τάξη λειτουργίας μεταξύ “καθαρής” Β και “καθαρής” τάξης A η οποία όμως, αν η αντίσταση του φορτίου πέσει χαμηλά, μετατρέπεται σε ΑΒ. Στην περίπτωση του τελικού της FIM, έχει επιλεγεί η λειτουργία σε τάξη Α, με τον ενισχυτή να αποδίδει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, 35W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω. Στην θέση των ημιαγωγών ισχύος χρησιμοποιείται ένα ζεύγος συμπληρωματικών διπολικών ημιαγωγών της Sanken (2SC3264/2SA1295).

info: FIM Audio, τηλ.: 210-8229.983, http://www.fimaudio.gr/