Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 23/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ideon Audio: Με πλήρες πακέτο audio file playback στην HES 2016!



Ideon Audio: Με πλήρες πακέτο audio file playback στην HES 2016!
2016/11/22, [δ.τ.]

Η ελληνική εταιρία που έγινε γνωστή από τον USB DAC Ayazi, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην έκθεση Ήχος Εικόνα 2016 (26&27 Νοεμβρίου) με μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναπαραγωγή αρχείων από υπολογιστή, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα, από το media player και το λογισμικό βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος, μέχρι το USB regenerator και τον μετατροπέα d/a.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για μια προσεκτική και δοκιμασμένη σύνθεση συσκευών και software που μετατρέπει τα ψηφιακά μουσικά δεδομένα σε αναλογικό σήμα για... απαιτητικούς ακροατές. Η Ideon ανακοίνωσε ότι το set-up της στην έκθεση θα περιλαμβάνει το λογισμικό Audiophile Optimizer για την βελτίωση του ήχου των Windows 10, το, επίσης βελτιωτικό, λογισμικό Fidelizer Pro, το media player της MusiCHI (μαζί με την υπόλοιπη σουίτα για την διαχείριση/βελτιστοποίηση της δισκοθήκης και την δημιουργία playlists), το ολοκαίνουριο USB re-clocker/re-generator 3R USB Renaissance (το οποίο η Ideon θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην έκθεση) και -εννοείται- τον USB DAC Ayazi.
Το 3R USB Renaissance έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς των δεδομένων μέσω του USB (το “3R” προέρχεται από τους όρους “Re-Drive”, “Re-Clock” και “Re-Generate”). Τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή (host) και του μετατροπέα d/a και, σύμφωνα με την εταιρία, επιτυγχάνει εξαιρετικά ηχητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις χαμένες λεπτομέρειες και τα δυναμικά, χρησιμοποιώντας ταλαντωτές υπέρ-χαμηλού jitter για τον χρονισμό (re-clocking) του σήματος και μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες της μετάδοσης.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το musiCHI audio player Client-Server Edition για πρώτη φορά διεθνώς, από τον ίδιο τον σχεδιαστή του, Philippe Watel. Πρόκειται για μια έκδοση του γνωστού player, της οποίας η τοπολογία προϋποθέτει την σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών Windows και προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα τηλεχειρισμού από ένα laptop ή tablet μικρών υπολογιστικών απαιτήσεων, χωρίς να αφαιρείται τίποτε από την εκτεταμένη λειτουργικότητα της σουίτας musiCHI. Στην πλευρά του server μια "ελαφριά" εφαρμογή Windows αναπαραγάγει ένα μουσικό αρχείο, λειτουργία η οποία μπορεί να επιτευχθεί με ένα μικρό μηχάνημα χαμηλής κατανάλωσης χωρίς ανεμιστήρα, οθόνη, πληκτρολόγιο και mouse (αυτά τα περιφερειακά απαιτούνται μόνο για το αρχικό στήσιμο) με τις μοναδικές συνδέσεις που χρειάζονται να είναι ενός μετατροπέα d/a και ενός μέσου αποθήκευσης (NAS ή μέσω USB). Η πλευρά του client, είναι ένα laptop με μια τροποποιημένη έκδοση του γνωστού για τις δυνατότητές του musiCHI audio player, η οποία συνδέεται, μέσω WiFi, με τον server και στέλνει εντολές για την αναπαραγωγή των αρχείων με όλες τις δυνατότητες (pause, mute, slide to position κλπ). O server επιστρέφει στον client πληροφορίες με την διάρκεια και την θέση του κομματιού σε πραγματικό χρόνο.
Η έκθεση Ήχος Εικόνα 2016 θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου στα δωμάτια και τις αίθουσες του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας (10).