Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 06/06/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η mamalos cables παρουσίασε ακροδέκτη RCA με περίβλημα από ξύλο ελιάς.

Η mamalos cables παρουσίασε ακροδέκτη RCA με περίβλημα από ξύλο ελιάς.
23/05/2016, [δ.τ.]

Ένα βύσμα RCA κατασκευασμένο στην Ελλάδα, με ξύλινο περίβλημα και νανοσωλήνες άνθρακα, φιλοδοξεί να συμβιβάσει την υψηλή ποιότητα θωράκισης που προσφέρει η μεταλλική κατασκευή με την χαμηλή χωρητικότητα των συνθετικών υλικών.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το συγκεκριμένο βύσμα είναι το πρώτο στην αγορά το οποίο βασίζεται σε νανοσωλήνες για την θωράκισή του, η οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, επιτυγχάνοντας εξασθένηση μεγαλύτερη από -50dB σε όλες τις συχνότητες. Η δομή του βύσματος περιλαμβάνει ένα περίβλημα κατασκευασμένο από ξύλο ελληνικής ελιάς (με προέλευση από την Κέρκυρα) το οποίο υπόκειται σε μια διαδικασία ξήρανσης σε ελεγχόμενες συνθήκες για τρία χρόνια. Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει ενδιαφέρουσα αισθητική και την αίσθηση του μοναδικού, καθώς τα νερά του ξύλου διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι και θα κάνουν το κάθε βύσμα να ξεχωρίζει. Η εσωτερική πλευρά του περιβλήματος καλύπτεται από δύο στρώσεις μιας συνθετικής ρητίνης στην οποία περιλαμβάνονται οι αγώγιμοι νανοσωλήνες άνθρακα, με μέγεθος μερικών δισεκατομμυριοστών του μέτρου, αλλά καθόλου μεταλλικά στοιχεία.
H mamalos αναφέρει ότι το υλικό αυτό κατασκευάζεται στην Ελλάδα και ότι η σύνθεση του έχει αναπτυχθεί ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση από την ίδια την εταιρία. Η επίστρωση της θωράκισης σταθεροποιείται με ειδικό βερνίκι το οποίο προσφέρει και απόσβεση των κραδασμών, ενώ η δομή του ακροδέκτη επιτρέπει την χρήση της τεχνολογίας ανάρτησης των αγωγών που έχει αναπτύξει η mamalos και χρησιμοποιεί στα δικά της καλώδια.
Οι νανοσωλήνες επιτρέπουν την κατασκευή εξαιρετικά ανθεκτικών και μικρού βάρους δομών, αλλά στην περίπτωση των βυσμάτων αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πολύ υψηλή αγωγιμότητά τους, περίπου 1000 φορές υψηλότερη αυτής του χαλκού και η πολύ χαμηλή χωρητικότητα που εμφανίζουν, στοιχεία τα οποία τους κάνουν, ως υλικό, μια πολύ καλή επιλογή σε κατασκευές θωράκισης.