Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 15/02/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Orpheus: Το κορυφαίο σύστημα της Sennheiser επέστρεψε!

Orpheus: Το κορυφαίο σύστημα της Sennheiser επέστρεψε!
04/11/2015, [δ.τ.]

Το Orpheus της Sennheiser παρουσιάστηκε το 1991 και αποτέλεσε, για την εποχή, την -κατά τεκμήριο- κορυφαία υλοποίηση συστήματος ενισχυτή-ακουστικών. Τώρα, 25 χρόνια μετά, ο Γερμανός κατασκευαστής επιστρέφει σε μια εντελώς διαφορετική αγορά και επιχειρεί να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας, για τον σκοπό αυτό, όλα τα μέσα.
Το νέο Orpheus είναι ένα εντυπωσιακό προϊόν το οποίο βασίζεται σε ένα σασί από Ιταλικό μάρμαρο (από την περιοχή της Καρράρα) και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα σχεδιασμένο αποκαλύπτει, όταν η συσκευή τεθεί σε λειτουργία, τόσο τα ρυθμιστικά (κατασκευασμένα από μασίφ επιχρωμιωμένο ορείχαλκο) όσο και τις λυχνίες του κυκλώματος οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες σε κρυστάλλινες θήκες.
Το κόστος της συσκευής θα βρίσκεται στην περιοχή των €50.000 και σε αυτό περιλαμβάνεται ο ενισχυτής HEV 1060, μια υβριδική σχεδίαση βασισμένη σε ημιαγωγούς και λυχνίες, υλοποιημένη, σύμφωνα με την Sennheiser με κορυφαίας ποιότητας υλικά και τα ακουστικά ΗΕ 1060 τα οποία είναι ηλεκτροστατικά. H εταιρία έχει δώσει λίγες μόνο λεπτομέρειες για την σχεδίαση της συσκευής. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια ασυνήθιστη δομή όπου ο βασικός ενισχυτής είναι λαμπάτος σε ότι αφορά το στάδιο κέρδους (και βρίσκεται τοποθετημένος στο σασί) και ημιαγωγικός, με MOSFET σε ότι αφορά το στάδιο ισχύος και βρίσκεται τοποθετημένος στις κάψες των ακουστικών, 10 μόλις χιλιοστά από το φορτίο του που είναι τα διαφράγματα. Επίσης ασυνήθιστη φαίνεται να είναι και η πόλωση του σταδίου αυτού. Η εταιρία την ονομάζει “Cool Class A” και σύμφωνα με τις περιγραφές λειτουργεί σε τάξη Α στις χαμηλές συχνότητες και σε τάξη ΑΒ στις υψηλές. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν διαφράγματα με πάχος 2.4μm και είναι επικαλυμμένα με πλατίνα, ενώ τα ηλεκτρόδια (το σταθερό τμήμα της ηλεκτροστατικής μονάδας) έχουν κεραμικό πυρήνα και είναι επιχρυσωμένα.
Ο ενισχυτής διαθέτει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους και μπορεί να διαχειριστεί ψηφιακά σήματα μέχρι τα 384kHz (PCM) και τα 5.6MHz (DSD128). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες θα βασίζεται σε λύση της XMOS για τη θύρα USB και σε μετατροπέα τεχνολογίας Sabre της ESS.
Το νέο σύστημα Orpheus θα είναι χειροποίητο και η εταιρία έχει ανακοινώσει ρυθμό παραγωγής μια συσκευή/ημέρα. Αναμένεται στην αγορά στα μέσα του 2016.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.sennheiser.com/