Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/04/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  KΟΡΥΦΑΙΟ CD/MEDIA PLAYER AΠΟ ΤΗΝ OLIVE ΜΕ ΤΟΝ CODEC FLAC...

AV BLOG 

SITE MAP


Opus: To audiophile CD/Media player από την Olive
10.04.2006
Αν μέσα στους βραχυπρόθεσμους στόχους σας είναι η αγορά ενός συμβατικού cd player, δεν θα ήταν κακή ιδέα να δείτε την εκδοχή της Olive: Το Opus εκτός από την δυνατότητα της απλής αναπαραγωγής των δίσκων, διαθέτει επίσης σκληρό δίσκο 400GB στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε έναν μεγάλο αριθμό τράκς καθώς και το απαραίτητο λογισμικό για την διαχείρισή τους.  Μια μόνιμη πηγή ανησυχίας σχετικά με τις συσκευές αυτού του είδους είναι η ποιότητα κατασκευής τους και η επίδρασή της στα συμβατικά audiophile καθήκοντα του player: Η Olive, φαίνεται διαβασμένη στο κομμάτι αυτό και όντας το κορυφαίο της player, το Opus διαθέτει μία πλήρη σειρά "κατάλληλων" χαρακτηριστικών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται DACs 24/192 της Burr-Brown, προσεγμένα κυκλώματα clocking, και τροφοδοσίας (γραμμικά και όχι διακοπτικά) καθώς επίσης και η ειδική έδραση του σκληρού δίσκου ώστε να μην μεταφέρονται κραδασμοί (από την περιστροφή του) στο υπόλοιπο σύστημα.
Η Olive έχει εφοδιάσει το Opus με μία μεγάλη ποικιλία codecs: Υποστηρίζονται εγγραφές μέσω FLAC (ασυμπίεστο) και MP3/MP3 VBR καθώς και αρχεία WAV, ενώ είναι δυνατή η αναπαραγωγή αρχείων MP3/MP3 VBR, FLAC, Ogg/Vorbis, και AAC/MPEG4.
Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα τρανσπόρτ της Panasonic (CD-R/RW) το οποίο επιτρέπει και την δημιουργία compilations από τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου. Από πλευράς συνδεσιμότητας, προσφέρεται αναλογική (αλλά όχι ψηφιακή -ήμαρτον ρε παιδιά!) είσοδος, αναλογικές και ψηφιακές έξοδοι, υποστηρίζεται USB, ενώ εξυπακούεται ότι προσφέρεται δυνατότητα δικτύωσης τόσο ενσύρματης (μέσω 4 θυρών Ethernet 10/100) όσο και ασύρματης (802.11g με δυνατότητα 54Μbps). O χρήστης έχει στην διάθεσή του ενσωματωμένη βάση δεδομένων (με δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου) με 2.000.000 τράκς ώστε να συμπληρώνει αυτόματα τα tags των εγγραφών του καθώς επίσης και δυνατότητα λήψης streams διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών (μέσω Shoutcast, αλλά και με δυνατότητα προσθήκης streams που δεν είναι καταχωρημένα). Η τιμή, πάντως, δεν είναι χαμηλή, και αγγίζει τα 3.000 δολλάρια.

ΙΝFO: web: http://www.olive.us

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr