Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/09/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ HT-S990THX ΤΗΣ ONKYO...

AV BLOG 

SITE MAP


Εφθασε το HT-S990THX της Onkyo
11.09.2006
Κατά τους ανθρώπους της THX, η νέα προδιαγραφή, που έχει το όνομα "Certified Integrated Home Theater", αντιμετωπίζει ένα σύνολο συσκευών ως πακέτο το οποίο καλείται να λειτουργήσει αρμονικά ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αν και δεν έχουν γίνει δημοσίως γνωστές οι λεπτομέρειες της προδιαγραφής, μαθαίνουμε ότι θα περιλαμβάνει απαιτήσεις για βασικά χαρακτηριστικά (στάθμη εξόδου, επιδόσεις θορύβου, διαφωνίας καναλιών και παραμόρφωσης), προυποθέσεις για λειτουργία στην στάθμη αναφοράς κατά THX, την δυνατότητα προσαρμογής των χαμηλών συχνοτήτων για χώρους με μικρές διαστάσεις καθως και απαίτηση για συμβατότητα με τα modes ΤΗΧ Cinema2, ΤΗΧ Music και THX Game. Φαίνεται ότι η THX διατήρησε στενή συνεργασία με την Onkyo στην υπόθεση αυτή, οπότε το γεγονός ότι το πρώτο σύστημα συμβατό με το THX Certified Integrated Home Theater είναι το HT-S990THX δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει...
To πακέτο περιλαμβάνει τον ενισχυτή/επεξεργαστή HT-R940 και όλα τα απαραίτητα ηχεία για την δημιουργία ενός πολυκαναλικού συστήματος 7.1.
O ενισχυτής διαθέτει αποκωδικοποιητές για DTS, DTS-ES Discrete/Matrix, DTS Neo:6, DTS 96/24, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx και χρησιμοποιεί επεξεργασία 32bit για τα ηχητικά σήματα, καθώς και DACs 24bit/192kHz.  Από πλευράς εισόδων, προσφέρονται τρείς συνιστωσών που μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 50MHz (υποστηρίζοντας έτσι υψηλή ευκρίνεια) καθώς επίσης και είσοδοι composite/S-Video με δυνατότητα up-conversion. Αυτό που μοιάζει απίστευτο (για έναν άριστα -κατά τα άλλα- εξοπλισμένο επεξεργαστή) είναι η απουσία έστω και μίας εισόδου HDMI (για routing ούτε συζήτηση...)! Υποθέτουμε ότι υπάρχει κάποιος καλός λόγος, αλλά δεν μπορούμε να τον φανταστούμε... Ο ενισχυτής, διαθέτει, επίσης ενσωματωμένο δέκτη FM/AM, υποστηρίζει τα απαραίτητα modes ΤΗΧ (ΤΗΧ Cinema2, ΤΗΧ Music και THX Game) και αποδίδει 130W/8Ω 1kHz (IEC).
Ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή της Onkyo όσον αφορά τα ηχεία, τα οποία είναι όλα ακουστικής ανάρτησης (περιλαμβανόμενου και του ενεργού υπογούφερ), στοιχείο που κάνει την τοποθέτηση του HT-S990THX εύκολη, όταν ο χώρος είναι μικρός.  Ολα τα ηχεία χρησιμοποιούν γούφερ με κώνο από A-OMF (δύο των 120mm στο κεντρικό και τα κυρίως ηχεία και ένα των 130mm στα περιφερειακά), τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας παντού και -εννοείται- είναι μαγνητικώς θωρακισμένα.  Το υπογούφερ χρησιμοποιεί μία μονάδα 300mm και διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή 230W.
ΙΝFO: Eισαγωγική-Εμπορική Ελλάδος Α.Ε., τηλ.: 210-672.1200, web: http://www.eu.onkyo.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr